<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 24, 2019

Moslims richten eigen politiebrigade op in New York

Muslim Community Patrol (MCP) heten ze, Amerikaanse moslims in New York die het heft in eigen handen nemen. Na meerdere aanslagen op moskeeën en vooral de recente terreuraanslagen op moslims in Nieuw-Zeeland, waren moslims genoodzaakt zelf naar oplossingen te zoeken: ze zijn een eigen politiebrigade gestart.

En met succes. Oprichter Sami Uddin Razi laat in een interview weten dat de MCP ingrijpt in gebieden waar de politie van New York (NYPD) tekortschiet. Een team van bijna 40 personen houdt een oogje op moskeeën en Islamitische scholen, maar staan ook klaar voor alle inwoners in de wijk.

“We krijgen overal uit de regio en zelfs buiten de stad, uit Chicago, verzoeken van mensen om te komen patrouilleren. Als er nog zo’n aanslag plaatsvindt als die in Nieuw-Zeeland, zouden we ons moeten schamen.”

De moslimbrigade bestaat volledig uit vrijwilligers. Het benodigde materieel en vijf auto’s zijn via donaties gekocht. De moslimagenten beschermen niet alleen moslims, maar iedereen in de regio.

De burgemeester van Brooklyn, Eric Adams, is tevreden met het initiatief. “Amerika staat voor het toestaan van het beschermen van de eigen gemeenschap. New York verschilt niet zoveel van Nieuw-Zeeland. We moeten met z’n allen een eenheid vormen en snappen hoe belangrijk het is om onze families te beschermen”, reageerde Adams. Hij liet weten, als antwoord op negatieve reacties op sociale media, dat de Joodse gemeenschap in New York ook een soortgelijke veiligheidsbrigade heeft.

De Amerikaanse burgervader benadrukte ook dat “de VS gemeenschappen die niet strijden voor de eigen veiligheid, niet respecteert. Dit land heeft op de eerste plaats staan het beschermen van de familie, op te staan voor het eigen geloof en zelf ook inspanningen te tonen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK | Gepubliceerd: 24-03-2019

Mar 24, 2019
Loading posts...