<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 19, 2020

Moslims staan stil bij heilige nacht Lailat-ul-Qadr

De laatste tien dagen van de vastenmaand Ramadan staan voor moslims vooral in het teken van het zoeken naar de heilige nacht Lailat-ul-Qadr, met name op de oneven genummerde nachten. Die nacht, waarop extra geloofstaken worden uitgevoerd, heeft de waarde van 1.000 maanden en is de nacht waarop het heilige boek Koran is geopenbaard.

In Turkije wordt bij Lailat-ul-Qadr, het Waardevolle Nacht, elk jaar uitgebreid stilgestaan. Wegens coronamaatregelen gebeurt dat dit jaar niet in moskeeën, maar thuis en via de televisie. Er wordt meer uit de Koran gelezen en smeekbedes verricht. Op die dag worden ook meestal alle familieleden en geliefden gebeld en de beste wensen gewenst.

Hoogleraar Hasan Kamil Yılmaz van de Sabahattin Zaim Universiteit in Istanbul wijst dinsdag in een interview op de kracht van de nacht, Koranrecitaties en smeekbedes. “Doe dat zoveel mogelijk. Dat is het moment waarop we het dichtstbij zijn bij Allah. Verricht smeekbedes voor jezelf als voor je volk, de moslimwereld en de hele mensheid.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-05-2020

May 19, 2020
Loading posts...