<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 29, 2020

Moslims verafschuwen geweldsdaad Nice, Turkije solidair met Fransen

Het Nederlandse Inspraakorgaan Turken (IOT) heeft de mesaanval in het Franse Nice donderdag met klem veroordeeld. Internationale moslimgeleerden benadrukken dat dergelijke aanvallen niets te maken hebben met de Islam. Turkije is solidair met het Franse volk.

IOT verklaarde “verenigd pal voor de vrijheid” te staan en noemde de recente aanslagen in Frankrijk “beestachtig”. De laffe moorden hebben ook bij moslims afgrijzen gewekt, benadrukte de Turks-Nederlandse organisatie.

CMO

Het Nederlandse Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) noemde de daad “laf en onmenselijk, waarmee ze de samenleving willen ontwrichten, mensen angst aanjagen en bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten”. CMO vraagt alle moskeeën en imams om de komende dagen extra aandacht te besteden aan het voorval en de gevolgen daarvan.

ISN

Islamitische Stichting Nederland (ISN) veroordeelt ook de aanslag. “We leven mee met de nabestaanden en wensen de gewonden een spoedig herstel. In onze religie staat het doden van een persoon gelijk aan het doden van de hele mensheid. Elke aanval op onschuldige mensen druist in tegen alle religieuze principes en is de ergste misdaad tegen het menselijke geweten.”

De hele wereld dient, ongeacht ras of religie, bedachtzaam te zijn bij dergelijke aanvallen, reageerde ISN. “We dienen ons te verenigen en in te zetten omwille van de vrede en harmonie van de hele mensheid en mondiale veiligheid.”

Turkije

Turkije reageerde donderdag solidair te zijn met het Franse volk. “We zijn solidair met het Franse volk tegen terreur en geweld”, verklaarde Ankara. “Niets kan dit geweld rechtvaardigen. Het is duidelijk dat degenen die zo’n brutale aanval hebben uitgevoerd op een heilige plaats van aanbidding, nooit iets hebben meegekregen en ver verwijderd zijn van religieuze, menselijke of morele waarden.”

De Turkse vicepresident Fuat Oktay reageerde dat dergelijke aanvallen op gebedshuizen “met geen enkele religieuze of morele norm geassocieerd kunnen worden”.

Qatar

De Internationale Unie voor moslimgeleerden (IUMS), gevestigd in Doha, benadrukte dat dergelijke daden verboden zijn in de Islam. “De Unie veroordeelt deze gruwelijke, barbaarse misdaad, wie het ook doet, en wat zijn motieven en doelstellingen ook zijn. Deze misdaad bevestigt nogmaals de onschuld van de Islam. Dergelijke acties zijn verboden in de Islam en schenden de Islamitische principes en waarden.”

IUMS riep ook op om elke neiging tot extremisme, geweld en terrorisme, uit welke kringen dan ook, te bestrijden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TMC | Gepubliceerd: 29-10-2020

Oct 29, 2020
Loading posts...