<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 15, 2015

Moslimwereld bijeen: 34 landen richten Islamitische coalitie op tegen terreur

In Saudi-Arabië is maandag besloten om een militaire eenheid te vormen tegen elk vorm van terreur. De coalitie zal bestaan uit 34 moslimlanden, waaronder ook Turkije en Marokko.

Dat meldt het officiële Saudische persbureau SPA.

“Deze alliantie genaamd de Islamitische coalitie zal zich inzetten tegen elk vorm van terreur ongeacht de afkomst, vorm en naam die voor oproer en angst zorgt bij de mensheid en met name de moslimbevolking”, staat in een gezamenlijke verklaring van Saudi-Arabië en 33 andere moslimlanden.

De Saudische minister van Defensie prins Mohammed bin Salman meldt dat “ze niet alleen tegen terreurgroep Daesh (IS) zullen strijden, maar tegen alle terreurgroepen.”

De coalitielanden zullen gecoördineerd samenwerken en de strijdmethoden tegen terroristen verbeteren om de internationale vrede en veiligheid te verbeteren. Het militair commandocentrum wordt in Riyad, de hoofdstad van Saudi Arabië, gevestigd.

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu vindt de eenheid een stap in de juiste richting: “Dit zal een stevig antwoord zijn op de mensen die terreur met de Islam proberen te associëren. Turkije staat altijd klaar om mee te doen in de strijd tegen terrorisme.”

De deelnemende moslimlanden zijn Saudi-Arabië, Jordanië, Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Pakistan, Bahrein, Bangladesh, Benin, Turkije, Tsjaad, Togo, Tunesië, Djibouti, Senegal, Sudan, Somalië, Sierra Leone, Gabon, Guinee, Palestina, de Comoren Federale Islamitische Republiek, Qatar, Ivoorkust, Koeweit, Libanon, Libië, Malediven, Mali, Maleisië, Egypte, Marokko, Mauritanië, Niger, Nigeria en Jemen.

Tien andere landen waaronder Indonesië melden de coalitie te steunen. De sjiitische Iran zit niet in de coalitie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RIYAD

Dec 15, 2015
Loading posts...