<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 25, 2018

Muharrem Ince (CHP) haalt stevig uit naar teleurgestelde buitenlandse journalist

De voormalige presidentskandidaat Muharrem Ince van de grootste oppositiepartij van Turkije (CHP) was maandag niet blij met een opmerking en vraag van een journalist van de Franse tv-zender France24. Die vroeg op een stevige toon waarom Ince zondagavond vroegtijdig aangaf te hebben verloren.

“Wat moest ik dan anders, toen (definitieve) uitslagen op tafel lagen? Het volk de straten oproepen (voor chaos)?”, haalde Ince in het Turks uit op de Engelse vraag. “Je hoort uitslagen te accepteren. Dit is democratie. Je hoort de keuze van het volk te respecteren. Anders ben je onbeleefd.”

De buitenlandse journalist was teleurgesteld omdat verslaggevingen van zijn nieuwsdienst op de partij van Ince waren gebaseerd. “Er werd heel lang aangegeven (door CHP) dat er sprake was van fraude. U riep de mensen op zich te verzamelen bij de Turkse kiesraad. En daarna gaf u vroegtijdig in de avond aan dat u heeft verloren. Dit werd ook zo geciteerd op Fox TV”, zei de journalist.

Ince: “Waarom doe je mee aan een race als je niet tegen je verlies kan. Ik ben niet zo iemand. Ik doe niet aan moddergooien als ik verlies.”

Op een opmerking van een andere deelnemer aan de persconferentie over buitenlandse opmerkingen en dat Turkije met deze uitslag ‘kan worden verdeeld’ werd Ince ook boos.

“Turkije is niet te verdelen. Ik mag het dan wel niet eens zijn met de gedachten van Erdoğan, maar hij verwoordt het mooi: we staan als land er geheel alleen voor en moeten alles zelf doen. Kijk maar naar de grote opkomst van meer dan tachtig procent. Die (westerse) landen mogen ons daarom niet de les lezen over democratie”, aldus Ince.

Ince verklaarde zondagavond in een verklaring aan zijn vriend, die niet bedoeld was voor publicatie, dat ‘de man (Erdoğan) heeft gewonnen’.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC – AA – ANKARA | Gepubliceerd: 25-06-2018

Jun 25, 2018
Loading posts...