<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jun 03, 2018

Musiad brengt Turkse zakenwereld in Nederland bijeen

Eenheid, krachtenbundeling en saamhorigheid staan hoog in het vaandel bij ondernemingsvereniging Musiad in Nederland. Dat werd deze week nogmaals bewezen tijdens grootschalige iftarbijeenkomsten in Den Haag, Amsterdam, Katwijk en Utrecht.

De Turks-Nederlandse tak van de mondiale zakenclub bracht honderden zakenlieden bijeen tijdens de Ramadan. Het bleef niet bij gezamenlijk ontvasten, ook zijn toekomstige plannen bekendgemaakt die het succes van de Turkse gemeenschap in Nederland omvangrijk ter kennis zal brengen en het groeiende netwerk succesvoller en standvastiger laat opereren.

De avondmaaltijden die in rij op donderdag, vrijdag en zaterdag plaatsvonden, is naast ondernemers ook drukbezocht door zowel lokale als landelijke politici en diplomaten.

Den Haag

De Haagse vestiging van Musiad riep de zakenlieden in Den Haag bij elkaar. Daar kwamen zo’n 150 mensen op af. Voorzitter Hamza Çelik (Musiad Den Haag) liet weten dat zijn ondernemersvereniging met de dag groeit in aantal leden en men vastberaden doorbouwt aan het stevige zakennetwerk.

De Haagse iftar is ook bijgewoond door Tunahan Kuzu van DENK. Ook hij benadrukte de essentie van de Turks-Nederlandse eenheid om problemen in de samenleving effectiever aan te pakken.

De Turkse consul-generaal in Rotterdam Sadin Ayyıldız stelde dat de Turkse gemeenschap in Nederland een moeilijke periode heeft doorstaan.

Amsterdam

In de hoofdstad kwamen zo’n 450 prominente gasten bijeen. Voorzitter Ümit Akbulut (Musiad Amsterdam) vertelde over de activiteiten van Musiad en toekomstige projecten. Deze werden positief ontvangen door vooraanstaande bezoekers van de iftar. “In Nederland zijn meer dan 25.000 Turks-Nederlandse ondernemers met hun eigen zaak. Het is tijd voor een betere samenwerking. We werken aan grote projecten. Dit succes moet gehoord worden.”

Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk (DENK) nam ook het woord en wees naar de Turkse-Nederlandse ondernemers: “Ook jullie inzet en harde werken heeft bijgedragen aan het begrotingsoverschot van 8 miljard euro. De Turkse gemeenschap draagt flink bij aan de Nederlandse economie.”

Rotterdam

De vestiging in Rotterdam organiseerde in samenwerking met de jongerentak Young Musiad vrijdag een avondmaaltijd voor 400 bewoners van het azc in Katwijk. Daar beleefden 180 vluchtelingenkinderen de dag van hun leven dankzij activiteiten in het buitenlucht en cadeaus van de Turkse Nederlanders. De grote iftar van Musiad Rotterdam voor ondernemers staat voor volgende week gepland.

Utrecht

Musiad Utrecht verenigde de Utrechtse zakenlieden onder voorzitter Ali Köklü. Daar is de iftar ook drukbezocht en doelde men op meer eenheid en samenwerking. Ook in de regio Utrecht verenigt Musiad zich sterk.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 03-06-2018

Jun 03, 2018
Loading posts...