<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 30, 2018

Na Frankrijk nu België getroffen door protestgolf; ‘Media opvallend stil’

De Belgische politie arresteerde vrijdag zestig ‘gele vest’-demonstranten voor rellen in Brussel, aldus bronnen bij de politie.

De beweging “Gele hesjes” – een protestgroep tegen de stijging van de brandstofprijzen – heeft zich vrijdag verspreid naar de voortuinen van EU-kantoren in Brussel; het hoofdkantoor van de Europese Commissie en de Europese Raad.

De demonstranten staken twee voertuigen – waaronder een politieauto – in brand in de binnenstad, lanceerden stungranaten en beschadigden enkele verkeersborden.

Burgemeester Philippe Close van Brussel waarschuwt voor meer arrestaties als het protest voortduurt. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft ook het “onbegrijpelijke” geweld van de demonstranten veroordeeld.

Een groot aantal betogers kregen met traangas en waterkanonnen te maken van de Belgische politie. De protesten belemmerden ook het openbaar vervoer.

‘Gele vesten’

Demonstranten organiseerden zichzelf eerst onder de naam “gele vesten” in Frankrijk en hielden betogingen in het hele land nadat de brandstofprijzen binnen een jaar met meer dan 20 procent zijn gestegen.

Deze groep heeft eerder aangekondigd ook te zullen protesteren in Wallonië, de Franstalige regio van België, gelegen in het zuiden van het land. In Frankrijk hebben ook miljoenen mensen deelgenomen aan de nationale demonstraties in mei en juni.

Reactie

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan reageerde deze week dat de westerse wereld en media opvallend stil zijn over de protesten. “Dat integendeel bij de Geziprotesten in Istanbul (2013). Toen stonden ze met man en macht dagenlang alles vierentwintig uur live uit te zenden.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRUSSEL | Gepubliceerd: 30-11-2018

Nov 30, 2018
Loading posts...