<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 25, 2019

NASA vraagt personeel om toiletten schoon te maken

De sluiting van Amerikaanse overheidsdiensten (shutdown) heeft ook NASA geraakt. De schoonmaakdienst krijgt niet meer uitbetaald, waardoor NASA die taak doorschuift aan het eigen personeel.

Bij de Johnson Space Center in Houston hangt ​​een bord voor al het personeel met daarin het verzoek om de toiletten vrijwillig te reinigen. Ook worden medewerkers gedwongen om onbetaald verlof te nemen.

“Dit is onze realiteit in het Johnson Space Center,” tweette Elizabeth Blome, een NASA-medewerker donderdag. “We werken zonder betaling om het International Space Station operationeel te houden”, liet ze weten.

Ongeveer 75 procent van de overheid blijft open en gefinancierd, waaronder het ministerie van Defensie, na een afzonderlijke bestedingsmaatregel die in september is aangenomen.

Van het overige deel van de getroffen overheidsdiensten, waaronder NASA, zullen veel van de honderdduizenden werknemers nog steeds moeten verschijnen op de werkvloer. Die zullen geen salaris ontvangen totdat de overheid officieel weer ‘opent’.

De Amerikaanse president Donald Trump vraagt de wetgever om 5,7 miljard dollar voor de bouw van een muur langs de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico. Eerder beloofde Trump dat Mexico voor die muur zou betalen.

Maar de Democraten, nu in controle van het Huis van Afgevaardigden en van vitaal belang om enige wetgeving door de Senaat te duwen, hebben het voorstel van Trump verworpen. “Omdat een muur duur en ontoereikend is om de zuidelijke grens veilig te stellen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK | Gepubliceerd: 25-01-2019

Jan 25, 2019
Loading posts...