<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 07, 2019

NAVO herhaalt: Europa veilig dankzij Turkije

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft donderdag opnieuw benadrukt dat Turkije “de sleutel is om Europa veilig te houden”.

“Van Noorwegen in het noorden tot Turkije in het zuiden en de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk in het westen. Alles is belangrijk om Europa veilig te houden”, sprak Stoltenberg tijdens het Korber Global Leaders Dialogue-evenement in Berlijn.

De NAVO-chef benadrukte de belangrijke rol van Turkije bij de bescherming van Europa en volgde eerdere verklaringen van het hoofd van de westerse militaire alliantie waarin hij de positie van Ankara als “een belangrijke NAVO-bondgenoot” herhaalde.

Bondgenootschap

“Je moet erkennen dat Turkije een belangrijke bondgenoot is”, onderstreepte Stoltenberg in een recent interview met het Duitse weekblad Bild am Sonntag. Hij wees erop dat Ankara legitieme veiligheidsbelangen had, toen refererend naar de Turkse missie Vredesbron in Noord-Syrië.

“Turkije heeft in de strijd tegen Daesh (IS) cruciale bijdragen geleverd voor het fysiek vernietigen van het zogenaamde kalifaat. Geen enkele andere bondgenoot vangt zoveel Syrische vluchtelingen op, in totaal 3,6 miljoen. Geen andere NAVO-bondgenoot heeft meer terroristische aanvallen ondergaan dan Turkije”, aldus Stoltenberg.

Het is niet de eerste keer dat een hoge official erkent dat Europa veiligheid geniet dankzij Turkije. Dat werd onder andere ook verklaard door de Hongaarse premier Viktor Orban.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 07-11-2019

Nov 07, 2019
Loading posts...