<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 29, 2017

‘NAVO is zwak zonder Turkije’

NAVO-chef Jens Stoltenberg heeft zaterdag benadrukt dat een NAVO zonder Turkije zwak zal zijn.

Dat zei hij tegen de Duitse krant Welt am Sonntag.

De secretaris-generaal gaf keer op keer aan dat Turkije zeer belangrijk is voor de organisatie. “Turkije draagt centraal bij aan de NAVO in Kosovo, Afghanistan en in de Middellandse Zee-regio”, vertelde Stoltenberg. “Een NAVO zonder Turkije is zeker zwak. Daar is geen twijfel over mogelijk.”

‘NAVO is zwak zonder Turkije’2

Turkije is volgens de NAVO-chef een sleutelland voor de veiligheid van de NAVO en Europa. “De geografische ligging en militaire bekwaamheid van Turkije maken het land zeer belangrijk in de strijd tegen Daesh.”

Oproep

Stoltenberg deed ook een oproep aan westerse landen die kritiek uiten op de Turkse politiek. “Ik moedig bondgenoten aan om hierin wederzijds respect te tonen, kalm te blijven en elkaar rustig te benaderen.”

Recht

De NAVO-chef liet ook weten dat Turkije al zijn verplichtingen nakomt. “Stel je alsjeblieft eens voor als een ander NAVO-land zo vaak werd aangevallen door terroristen. Dit land heeft het recht zichzelf te verdedigen en de coupdaders van 15 juli binnen het kader van de rechtsstaat te straffen”, aldus Stoltenberg.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 29-04-2017

Apr 29, 2017
Loading posts...