<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 11, 2019

NAVO reageert positief op Missie Vredesbron Turkije in Noord-Syrië

NAVO-chef Jens Stoltenberg merkt op dat Turkije een sterk lid van de NAVO-alliantie is en een sleutelrol speelt in wat de NAVO doet van de Zwarte Zee tot de Middellandse Zee. Volgens hem “deelt de NAVO de zorgen” van Turkije voor veiligheid.

Dat zei hij vrijdag in Ankara tijdens een persconferentie met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu.

“Turkije loopt voorop in een zeer volatiele regio”, reageerde Stoltenberg “Geen andere NAVO-bondgenoot dan Turkije kreeg met zoveel terroristische aanvallen te maken. Geen andere NAVO-bondgenoot werd zoveel blootgesteld aan instabiliteit, geweld en onrust uit het Midden-Oosten. Geen andere NAVO bondgenoot vangt zoveel vluchtelingen, velen van hen uit Syrië, op als Turkije.”

De secretaris-generaal van de NAVO onderstreepte dat hij zijn zorgen over de lopende operatie van Turkije en verdere risico’s van destabilisatie van de regio, escalerende spanning en meer menselijk lijden heeft gedeeld met Çavuşoğlu.

“Hoewel Turkije terechte zorgen heeft, verwacht ik dat Turkije terughoudend zal handelen”, zei Stoltenberg.

Over de gemeenschappelijke vijand Daesh (IS) drong hij er ook bij de internationale gemeenschap op aan om een ​​”gecoördineerde en duurzame oplossing” te vinden voor de aanpak van Daesh-terroristen in Syrië.

“Turkije is een belangrijk onderdeel van deze alliantie en we waarderen uw bijdragen aan onze collectieve veiligheid, onze missies en operaties. U maakt de NAVO sterker”, concludeerde Stoltenberg.

Later op de dag is Stoltenberg ontvangen door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 11-10-2019

Oct 11, 2019
Loading posts...