<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 16, 2018

NAVO reageert tevreden op Turkse missie Olijftak in Afrin

NAVO-topman Jens Stoltenberg is tevreden met de transparantie van Turkije betreft de anti-terreurmissie Olijftak in Noord-Syrië.

Dat zei hij maandag in Turkije.

De NAVO-chef kreeg in Ankara de laatste feiten en cijfers op tafel. “Turkije is een cruciale NAVO-bondgenoot. Geen ander lidstaat is zo vaak getroffen door terreur als Turkije”, verklaarde Stoltenberg. “De NAVO is vandaag hier om Turkije hierin te helpen en te steunen.”

Over de missie Olijftak benadrukte Stoltenberg tevreden te zijn met het transparante verloop en informatie-uitwisseling van de militaire operatie.

De topman van de NAVO bedankte Turkije ook voor de strijd tegen terreurgroep IS (Daesh) en tegen iedere vorm van terreur. “Turkije draagt enorm veel bij in de strijd tegen IS.”

Stoltenberg is later op de dag ontvangen door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Turkije heeft sinds de start van missie Olijftak meer dan 4.150 terroristen van terreurgroep PYD/YPG geneutraliseerd in Noord-Syrië.

Eerder reageerde de NAVO ook dat Turkije gebruik maakt van zijn zelfverdedigingsrecht, nadat het land veelvuldig is aangevallen uit Noord-Syrië. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-04-2018

Apr 16, 2018
Loading posts...