<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 18, 2021

NAVO viert lidmaatschap Turkije en benadrukt essentie Turken

De Parlementaire Assemblee van de NAVO heeft donderdag de 69e verjaardag van het lidmaatschap van Turkije in de alliantie gemarkeerd.

“Sinds Turkije in 1952 toetrad tot de NAVO, heeft het in de frontlinie gestaan ​​van vele uitdagingen voor het bondgenootschap, van Sovjet-expansionisme tot Russische agressie vanuit de Zwarte Zee, van terrorisme tot wijdverbreide instabiliteit in het Midden-Oosten”, reageerde Gerald E. Connolly, de president van Assemblee in een videoboodschap.

De NAVO bedankte de Turkse natie voor haar sterke bijdrage aan de gemeenschappelijke veiligheid en gedeelde waarden van de alliantie.

“Kort nadat het IJzeren Gordijn over Europa was neergedaald, begreep Turkije dat democratieën moesten samenwerken om onze gemeenschappelijke waarden te verdedigen om het communistische autoritarisme en de agressie te weerstaan”, benadrukte Connolly.

Hij zei dat die democratische waarden al meer dan zeven decennia de basis van de kracht en cohesie van de NAVO vormen. “We moeten allemaal constant werken om die democratie te beschermen, uit te breiden en ons vermogen te versterken om pogingen om haar te ondermijnen te weerstaan ​​en tegen te gaan.”

Connolly merkte op dat Turkije een volwaardige rol heeft gespeeld als een ‘standvastige transatlantische bondgenoot’ door schouder aan schouder te staan ​​met de lidstaten, bij te dragen aan de inspanningen om stabiliteit te brengen in de Westelijke Balkan en Afghanistan en door miljoenen Syrische vluchtelingen op te vangen.

“De NAVO heeft op haar beurt Turkije gesteund en geholpen het te beschermen wanneer dat nodig was”, stelde Connolly.

Dit jaar zal de NAVO belangrijke beslissingen nemen ter voorbereiding op en aanpassing aan het komende decennium, zei hij.

“Ik kijk ernaar uit om met de Turkse parlementariërs samen te werken om deze toekomst te helpen vormgeven, verenigd rond onze gemeenschappelijke democratische waarden en vastbesloten om solidair van elkaar afhankelijk te zijn”, concludeerde hij.

Turkije

De Turkse defensieminister Hulusi Akar verwacht dat de NAVO meer solidair is met Turkije als het gaat om terrorismebestrijding, reageerde hij donderdag.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-02-2021

Feb 18, 2021
Loading posts...