<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jun 22, 2019

Nederland een Turkse moskee rijker, hoog bezoek uit Ankara

In Venlo is vrijdag een nieuwe Turkse moskee officieel geopend. De drukbezochte ceremonie is bijgewoond door een speciale gast uit Ankara: de voorzitter van Diyanet, het Turkse presidium voor religieuze zaken, Ali Erbaş.

Het grote gebedshuis genaamd Tevhit staat op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter en biedt plaats aan 1.500 mensen. Ook bevat het zeven klaslokalen en een parkeerplaats voor 136 voertuigen. “Moskeeën zijn onze tweede huizen”, zei Erbaş in zijn toespraak.

Moslims dienen een eenheid te vormen in deze moskee, ook met niet-moslims, vertelde de Diyanet-voorzitter. “De Islam betekent vrede. De moslim betekent vredespersoon. De moslim zorgt voor vrede in de samenleving.”

Erbaş deed ook een oproep aan alle autoriteiten. “Moskeeën moeten beschermd worden, net zoals kerken en synagogen. Gebedshuizen moedigen mensen aan om moreel en vredig te zijn.”

Uitnodiging

De Turkse ambassadeur in Den Haag, Şaban Dişli, richtte zijn boodschap met name aan bestuursleden van Turkse moskeeën in Nederland. “Nodig jullie Nederlandse buren ook uit naar deze moskeeën. Laten we ons eenheid verder verstevigen door hen te informeren over ons geloof en cultuur. Laten we aantonen hoe een vredig en broederlijk geloof de Islam is.”

De moskee was tijdens aanbouw doelwit van rechts-extremisten van ID-verzet.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – VENLO | Gepubliceerd: 22-06-2019

Jun 22, 2019
Loading posts...