<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 03, 2018

Nederland enorm lovend over Turkije in Ankara

Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) heeft zich in Ankara positief uitgelaten over Turkije. Het land verdient volgens hem grote aandacht en sterke steun als het gaat om de opvang van 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen.

Ook heeft Turkije positief bijgedragen aan de situatie in het Syrische Idlib en voor wapenstilstand gezorgd in de regio, benadrukte Blok woensdag tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Turkse collega-minister Mevlüt Çavuşoğlu.

“Dat zorgde ervoor dat de humanitaire situatie in Idlib niet erger is geworden”, sprak Blok, die ook aangaf dat Turkije een belangrijke NAVO-bondgenoot is. “En dat heeft effect op ons allemaal.”

De minister zei namens Nederland dat zijn land op de hoogte is dat Turkije moeilijke tijden doorstaat. “In juli 2016 is de Turkse democratie aangevallen [couppoging terreurgroep FETO]. Ik bezoek vandaag het (gebombardeerde) parlement. Het moge duidelijk zijn dat we de democratie en de rechtsstaat dienen te verdedigen. Dat is onze taak als regeringen tegenover onze volken.”

Blok hoopt dat Nederland en Turkije de banden verstevigen en de dialoogkanalen openhouden.

“Nederlandse investeerders tonen grote interesse in Turkije, waar gigantisch veel kansen liggen. We hebben samen besloten om een economische raad op te richten met zakenlieden van beide landen. Hier zal zowel Turkije als Nederland baat bij hebben”, aldus Blok.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 03-10-2018

Oct 03, 2018
Loading posts...