<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 28, 2017

Nederland heeft er een stijlvol Turks restaurant bij

De Turkse ondernemersgeest heeft zijn weg ook in Vlaardingen gevonden. Daar ging zaterdag een nieuw Turks restaurant open, dat de nadruk op elegant legt.

Steeds vaker kiezen Turks-Nederlandse ondernemers voor locaties die een nieuw leven of een doorstart kunnen gebruiken. Zo ook in de Korte Hoogstraat, de winkelstraat van Vlaardingen. “Ik vind dit een aanwinst voor de stad”, reageerde de Vlaardingse wethouder Bert van Nieuwenhuizen (Economische Zaken, Onderwijs en Organisatie), die te gast was.

“Ik ben een echte Vlaardinger. We staan hier op een bijzondere plek. Vlaardingen was vroeger een arm vissersdorp. In de laatste twee jaar zien we in de huidige winkelstraat, die vroeger veel leeg stond, steeds meer winkels komen”, zei Van Nieuwenhuizen in zijn toespraak, die ook aangaf dat zijn stad weinig horeca heeft.

“In Vlaardingen wonen 168 nationaliteiten, waaronder veel Turkse, Palestijnse en Marokkaanse mensen. In deze stad was nauwelijks horeca-gelegenheden voor mensen met een niet-Nederlands komaf. Daarom ben ik ontzettend blij dat er nu een gelegenheid is met een Engelse naam (Mellowship) met een Turkse eigenaar. Ik vind dit een aanwinst voor de stad, ook omdat het hier op de Korte Hoogstraat zit”, aldus de Vlaardingse wethouder.

Onder de aanwezigen was ook eregast Sadin Ayyıldız, de Rotterdamse consul-generaal van Turkije. “Dit is een Nederlandse onderneming. Turken zijn tegenwoordig onafscheidelijk van de Nederlandse samenleving. Het Turkse volk heeft met zijn cultuur, keuken en diverse zaken altijd positief bijgedragen aan de Nederlandse samenleving. Vandaag zien we weer een mooi voorbeeld”, vertelde Ayyıldız.

Eigenaren Ümit Akbulut en İlhan Zengin beschrijven hun restaurant als het enige Anatolische restaurant in Vlaardingen dat culinaire verrassingen uit Anatolië in petto heeft. “Anatolië staat bekend om zijn hartelijke cultuur, rijke geschiedenis en bijzondere kookkunsten.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 28-10-2017

Oct 28, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...