<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Nov 16, 2018

Nederland fel tegen komst Europees leger

De Nederlandse minister van Defensie Ank Bijleveld zei donderdag dat de regering van haar land zich verzet tegen de oprichting van een “Europees leger”.

Bijleveld vindt de visie van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron voor een Europees leger “veel te ver” gaan. Ze merkte op dat Nederland verantwoordelijk blijft voor de inzet van zijn leger.

Bijleveld benadrukte ook dat de Nederlandse regering niet de enige is, omdat er andere landen zijn die zich verzetten tegen het EU-leger. Indien nodig kan het Nederlandse leger samenwerken met de NAVO en de EU, maar het land is niet afhankelijk van hen, voegde ze eraan toe.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel riep dinsdag op tot het creëren van een leger van de Europese Unie en benadrukte dat Europeanen niet langer alleen op de VS kunnen vertrouwen voor hun veiligheid.

“Wij Europeanen moeten nu echt ons lot volledig in eigen handen nemen als we onze unie willen verdedigen”, zei Merkel tegen het Europees Parlement.

De Franse president Emmanuel Macron zei eerder dat het bouwen van een Europees leger de afhankelijkheid van de VS zal verminderen: “We zullen de Europeanen niet kunnen beschermen tenzij we besluiten om een ​​echt Europees leger te hebben.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DEN HAAG | Gepubliceerd: 16-11-2018

Nov 16, 2018
Loading posts...