<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 12, 2019

Nederland wil meer handel met Turkije

Nederland wil de handel met Turkije verder opvoeren.

Dat zei minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) woensdag in een exclusief interview. Ze was deze week met vertegenwoordigers van tien grote Nederlandse ondernemingen op bezoek in Ankara.

Nederland is de grootste investeerder in Turkije. “Nederland en Turkije zijn beide belangrijke handelspartners voor elkaar. Daar willen we verder gebruik van maken en [de handelsbetrekkingen] blijven versterken”, liet de Nederlandse minister weten.

“We hadden een uitstekende, productieve dag, goed bezocht door zowel de Nederlandse zakelijke kant als Turkse bedrijven”, vertelde Kaag na een vergadering. Ze zei dat de bijeenkomst “precies” bedoeld was om kansen te verkennen, uitdagingen te bespreken, zakelijke deals te ondertekenen en sterkere bilaterale banden na te streven.

Het handelsvolume tussen Turkije en Nederland bedroeg vorig jaar zo’n 8 miljard dollar, blijkt uit cijfers van het Turks statistisch instituut, oftewel TurkStat.

De Turkse minister van Handel, Ruhsar Pekcan, benadrukte dat haar land het handelsvolume met Nederland ook wil vergroten, naar 10 miljard dollar.

Volgens het Turkse ministerie van Industrie en Technologie is Nederland de grootste investeerder in Turkije, met directe buitenlandse investeringen in de periode 2002-2019, goed voor een totaal van 24,6 miljard dollar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-09-2019

Sep 12, 2019
Loading posts...