<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 08, 2015

Nederlanders snurken massaal

Snurken is een groot sociaal probleem onder Nederlanders
Uit intern onderzoek van de Kliniek voor Snurken en Apneu blijkt dat vakantie-snurken een steeds grotere bron van irritatie begint te worden. Op dit moment hebben meer dan 4 miljoen mensen last van chronisch snurken.

Snurken kan lichamelijke klachten teweeg brengen zoals concentratiestoornissen en vermoeidheid, maar zeker ook sociale klachten.
Veelal heeft de partner het meeste last van het gezaag en moet een van de twee echtelieden naar een andere kamer verhuizen.

Tijdens de vakantie is dit vaak niet mogelijk en dan komt de stress en agitatie om de hoek kijken.
Een vakantie behoort gezellig en of romantisch te zijn.
Door het gesnurk van een van de twee echtelieden of van de buurman/vrouw eindigt zo’n gezellige vakantie al snel in een deceptie.

Snurken in vliegtuig op nr.1 als meest storend
Onder de patiënten van de Kliniek voor Snurken en Apneu welke zich tijdens de zomervakantie van 2014 aanmelden voor een snurkoplossing is gebleken dat 60% de vakantie als de voornaamste reden opgeeft om iets tegen dit vervelende nachtelijke probleem te doen.
Uit de enquête van de snurkkliniek blijkt ook dat snurken in een vliegtuig als meest storend ervaren wordt. Op een tweede plaats wordt aangegeven dat de tent vervelend bevonden wordt. En op de derde plaats is ook nog steeds snurken in een hotelkamer een grote irritatiefactor, niet enkel bij de partner maar ook zeker bij de andere hotelgasten.

Top 3 meest storende snurkplekken op vakantie
1. Vliegtuig
2. Tent
3. Hotelkamer

Snurker is vakantie verpester
Volgens woordvoerder Olivier Tielemans van de Kliniek voor Snurken en Apneu kan snurken echt de vakantie verpesten.
”Een vakantie wordt veelal gezien als een bron van rust en om even los te komen van het stressvolle leven.”
Als er dan slecht geslapen wordt door het gesnurk van de partner of van andere vakantiegangers, wordt van zo’n vaak dure vakantie niet meer genoten.” Aldus woordvoerder Olivier Tielemans.

 
Dit is een origineel bericht van Kliniek voor Snurken Apneu Nederland

Jul 08, 2015
Loading posts...