<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 28, 2016

Nederlandse ambassadeur gek op Turkije: Droom komt uit

“Het is mijn droom geweest om in Turkije te werken. Ik was altijd al geïnteresseerd in de Turkse geschiedenis en het Turkse volk.”

Dat zegt Cornelis Van Rij, de Nederlandse ambassadeur in Ankara. Hij is erg onder de indruk van de Turkse hoofdstad.

“Ankara is enorm veranderd. Turken zijn hardwerkende mensen. Ze zijn altijd met iets bezig. Ankara is een dynamische stad”, vertelt Van Rij tegen persbureau AA tijdens een wandeling. “Mijn droom om hier te werken is uitgekomen.”

nederlandse-ambassadeur-gek-op-ankara-droom-kwam-uit-1

De vader van de Nederlandse ambassadeur, Johannes Pieter van Rij, was delegatievoorzitter Turkije van de Europese Unie. “Lang geleden hebben we onze vader bezocht in Turkije. Sindsdien wil ik hier werken. Ik vertel nu aan mijn vader wat er in dertig jaar is veranderd in Ankara”, zegt ambassadeur Cornelis Van Rij. “Turkije hoort bij Europa.”

Van Rij laat ook weten dat Nederland diepgewortelde banden heeft met Turkije.

nederlandse-ambassadeur-gek-op-ankara-droom-kwam-uit-2

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-12-2016

Dec 28, 2016
 • Deli Balta

  Wie is er nou niet gek op Turkije? Slimme ambassadeur Cornelis van rij.

 • Hakan Orbay

  Ben ik van duitsche bloet

 • Omario

  Beste Ambassadeur,

  Laat ze dit maar niet horen hier in Nederland anders bent u zo uw baan kwijt. Stel je voor dat een Nederlandse ambassadeur positief is over het land Turkije…..

 • Ozturk

  Het valt op dat westerlingen die enige tijd in Turkije verblijven zonder uitzondering gek zijn danwel worden op het land en de mensen. Vooral de westerlingen die niets van Turkije afweten, er nog nooit zijn geweest en op afstand menen Turkije-expert te zijn hebben hun negatieve vooroordelen klaar.
  Zelfs minister Koenders die enkele weken geleden afreisde naar Turkije óm de Turken eens even de les te gaan lezen’, had in Ankara een veel matigere toon, en ook bij terugkomst enkele dagen later was Koenders voor de Nederlandse camera’s (dus terwijl hij eigenlijk alweer ‘in veiligheid was’) ineens een stuk milder over Turkije en haar regering.

  Vaak zien we dat westerse verslaggevers, ambassadeurs en andere overheidsfunctiebekleders zich na enige tijd zelfs verwant gaan voelen met het Turkse volk. Dat is meestal het moment dat ze overgeplaatst worden naar een andere locatie, want positief zijn over Turkije, dat druist in tegen iedere westerse strategie en rechtgeaard christelijk gevoel in natuurlijk.

  Walgelijk eigenlijk, dat westerlingen hun complete objectiviteit zijn verloren en positieve verhalen van ervaringsdeskundigen niet eens meer willen horen.
  Maar ja, het zegt meer over hen dan over de werkelijkheid en waarheid over Turken en Turkije.

Loading posts...