<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 08, 2019

Nederlandse ‘beschermengel’ (29): Turkije is mijn land geworden

De 29-jarige Lisanne Hillen uit Nederland zorgt graag voor zwerfdieren die rondwalen door straten in de Turkse stad Aydın. Voor de dieren is ze een soort beschermengel geworden. En dat is niet het enige punt waar ze dolgelukkig van wordt.

Hillen verhuisde naar West-Turkije nadat ze haar man Alp Ayaydin drie jaar geleden ontmoette. Nu werkt ze parttime op een privéschool van haar man en brengt de rest van haar tijd op drie verschillende plekken door om dieren te helpen die door de straten van de stad dwalen.

“Toen ik me realiseerde dat er te veel zwerfdieren hier in Turkije zijn, moest ik actie ondernemen”, vertelt ze. “De plaats van een hond is een huis, een tuin. Alles wat ze nodig hebben is een beetje genegenheid en voedsel.”

Hillen heeft een nieuw thuisland, zegt ze. Eerder woonde ze in Nederland en Engeland. Ze leerde binnen korte tijd de Turkse taal. “Turkije is mijn thuisland geworden. Ik ben onder de indruk van de natuurlijke schoonheid en de mensen van Turkije.”

Hillen heeft zelf ook vier andere huisdieren in haar huis. Haar man, Alp, reageert dat hij trots is op zijn vrouw en haar inspanningen om dieren in nood te ondersteunen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AYDIN | Gepubliceerd: 08-08-2019

Aug 08, 2019
Loading posts...