<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 30, 2015

Nederlandse commandant niet vervolgd om bloedbad Srebrenica

Het gerechtshof in Arnhem heeft bepaald dat Thom Karremans, die medeverantwoordelijk wordt gehouden voor de dood op duizenden Moslims in Srebrenica, niet wordt vervolgd.

Karremans was in 1995 commandant van de VN-missie Dutchbat in Srebrenica (Bosnië).

Het Hof heeft besloten dat Karremans en zijn hulpjes niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor de massamoord op de Moslims in Srebrenica.

Nabestaanden van slachtoffers van Srebrenica zijn het niet eens met de uitspraak van het gerechtshof en stappen naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Hasan Nuhanoviç startte in 2011 samen met de nabestaanden van Rizo Mustafiç de juridische strijd tegen Karremans. Nuhanoviç was destijds tolk voor de Nederlandse troepen en zag hoe zijn familie aan de Serviërs werd overgeleverd. Nuhanoviç en de nabestaanden van Mustafiç houden Karremans verantwoordelijk voor de massamoord omdat hij ervan op de hoogte zou zijn geweest van wat er zou gebeuren.

In 1995 zochten een groot aantal Bosniërs hun toevlucht bij de Nederlandse militaire eenheid. Deze Bosniërs werden later overgedragen aan de militaire eenheid van de Servische Generaal Ratko Mladiç, die de Bosniërs in een bloedbad heeft vermoord.

 

© Turksemedia.nl | AA – THE HAGUE

Apr 30, 2015
Loading posts...