<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 14, 2019

Nederlandse moslimjongeren de straat op in 26 steden

Ruim 150 moslimjongeren hebben dit weekend meer dan 32.000 rozen uitgedeeld in 26 steden door heel Nederland. Dat gebeurde op 30 veelbezochte locaties onder het motto ‘hallo, wij zijn moslims’. Met de jaarlijks terugkerende uitdeelactie willen de moslims vooroordelen wegnemen en het gesprek aangaan.

Ook zijn naast rozen kleine boekjes uitgedeeld over de Islam met daarin antwoorden op veelgestelde vragen over de Islam.

“Dit soort acties hebben we nodig. Hier worden mensen alleen maar blij van. Persoonlijk ben ik erg tevreden met dit soort initiatieven. Iedereen is gelijk en verdient gelijke behandeling”, reageerde Claudi Koning na het krijgen van een roos.

Maaike, die haar achternaam niet wilde melden, vindt dat de straatactie niet voldoende is om alle vooroordelen weg te nemen. “Maar men kan met deze actie de mensen bereiken die hier open voor staan en daarmee alsnog het doel bereiken.” Maaike vindt het ook erg jammer dat alle moslims de schuld krijgen wanneer iemand van Turkse of Marokkaanse afkomst over de schreef gaat.

De Joodse Rens Oudheusden benadrukte dat Nederland een multiculturele samenleving is. “We zijn allemaal mensen en moeten ook zo gedragen tegenover elkaar en zo samenleven. We moeten elkaar respecteren.”

De rozenactie is in meerdere Europese landen gehouden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DEN HAAG – ROTTERDAM | Gepubliceerd: 14-04-2019

Apr 14, 2019
Loading posts...