<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 07, 2018

Nederlandse moslimjongeren de straat op: ‘Hallo, wij zijn moslims’

Ruim 250 moslimjongeren hebben zaterdag 27.000 rozen uitgedeeld in 17 steden door heel Nederland. Dat gebeurde op 23 veelbezochte locaties onder het motto ‘hallo, wij zijn moslims’. Met de jaarlijks terugkerende uitdeelactie willen de moslims vooroordelen wegnemen en de dialoog aangaan.

Ook zijn naast rozen kleine boekjes uitgedeeld over de Islam met daarin antwoorden op veelgestelde vragen over hun geloof.

“Het is een goede zaak dat mensen zo dichterbij elkaar worden gebracht”, reageert rozenontvanger Petra Warmerdam. “Er zijn veel misverstanden. Mensen kennen elkaar niet. Het is mooi dat ze ons informeren wat hun geloof inhoudt.”

Een anonieme passant vindt het ook goed dat er rozen en boekjes worden uitgedeeld. “Ik heb een paar collega’s op werk die moslim zijn. Er zijn enkele zaken die ik al weet. Ik ben tegen het feit dat mensen in een hoekje worden gedrukt nog voordat men iets weet over iemand.”

Ook deed DENK-voorman Tunahan Kuzu mee aan het moslimproject. “Ik doe al vier jaar mee aan dit project waar ik veel waarde aan hecht. We dienen het slechte imago in Europa te verbreken.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ROTTERDAM | Gepubliceerd: 07-04-2018

Apr 07, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...