<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Dec 02, 2019

Nederlandse politie naar Ankara: Turkije zeer belangrijk voor ons

“Een reis naar Ankara vergeet je niet snel”, zo vatte de korpschef van de Nederlandse politie Erik Akerboom zijn recent reisbezoek aan zijn Turkse collega in Ankara samen. “Turkije is een zeer belangrijk land voor de [Nederlandse] politie.”

Akerboom sprak zijn collega in Turkije op het gebied van migratie, contraterrorisme, georganiseerde misdaad en drugs. “Op de reis terug naar Amsterdam leken onze eigen veiligheidsopgaven weer overzichtelijk. Samenwerken binnen onze kaders is noodzaak en mogelijk. Dat blijkt”, schreef Akerboom op een zakelijk medium.

De leidinggevende van de Nederlandse politie toonde veel begrip voor Turkije en benadrukte dat de baas van de Turkse politie een zeer drukke agenda heeft.

“De gevolgen van de coup, met 51 gedode collega’s, 5 miljoen vluchtelingen in Turkije, vooral uit Syrië en Irak. 8000 foreign terrorist feighters aan de zuidgrens, honderden doden door aanslagen en een permanente strijd tegen criminelen, ook Nederlandse criminelen, die er willen “schuilen” of geld willen parkeren”, vatte de eerste hoofdcommissaris van de Nederlandse politie samen over de strijd van de Turkse politie.

“Na zo’n reis realiseer je je weer waarom stabiliteit belangrijk is voor ons in de wijk, de stad en de staat. En (…) hoe goed onze eigen collega’s in Nederland daar iedere dag mee bezig zijn, hoe krap het ook is”, aldus de Nederlandse korpschef.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 02-12-2019

Dec 02, 2019
Loading posts...