<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Nov 09, 2017

Nederlandse scholieren naar de moskee

Een groep middelbare scholieren heeft tijdens hun godsdienstles een moskee in Ulft bezocht. De Selahaddin Eyyubi moskee ontving die dag 275 leerlingen.

De leerlingen van het Almende College komen vaker in de moskee, om de islam van dichtbij te kunnen bekijken en kennis op te doen over dat geloof.

Leraar Life Science Gea Rebel laat weten dat haar school de moskee in Ulft al dertien jaar bezoekt. “In plaats van theorie, maken leerlingen zelf mee hoe de moslims in Nederland leven. Men heeft snel een vooroordeel over een ander. Of deze gedachte wel juist is, kan men hier ter plekke zien, door vragen te stellen in de moskee”, vertelt Rebel in een interview.

Zij geeft ook aan dat “deze vooroordelen niet grotendeels verdwijnen bij het bezoeken van een moskee, maar de leerlingen positiever beginnen te kijken naar gebedshuizen en moslims waarmee ze in contact raken”.

Voorzitter van de moskee, Mehmet Şükrü Alakay, vertelt dat ze het karakter van moslims willen tonen aan “mensen waarmee we samenleven”. “We doen dit zodat ze ons beter begrijpen en kennen.”

Alakay laat ook weten dat andere lokale scholen interesse beginnen te tonen in het bezoeken van hun moskee.

De scholieren deden ook mee met een imam, die hun liet zien hoe moslims bidden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ULFT | Gepubliceerd: 09-11-2017

Nov 09, 2017
 • Ozturk

  Wat zal Haatsmurf hier wel niet van vinden? Hij zal wel blij zijn dat Twitter tegenwoordig 280 karakters toestaat, dan kan hij dubbel zo hard los gaan op die lelijke islam.

 • Deli Balta

  Dit lijkt me beter dan alleen uit een boekje over de islam leren want zo zien en beleven de kinderen letterlijk hoe mooi en zuiver de islam is en ervaren en voelen ze de sfeer van de moskee dat rustgevend op je lichaam en ziel werkt.

 • Ibrahim

  Broer, je hebt goede zeggen. Sukur.

 • Deli Balta

  De waarheid is mooi

 • Turkse Turk

  Openheid en communicatie is de beste middel tegen vooroordelen. Dit is een regel dat over deze hele planeet geldig zou moeten zijn.

  Het zou een grondregel voor allen die samen op deze planeet leven moeten zijn.

  Openheid van zaken naar elkaar doe zodat lelijke beelden en vooroordelen over elkaar de kop ingedrukt kan worden.

  Ook moslim kinderen zouden Bv Kerk of iets anders kunnen moeten bezoeken met vragen. Want vooroordelen hebben we over en weer.

  Er is toch 1 grote verschil. Op dit moment wordt er een kruistocht georganiseerd en gevoerd Door het westen voor de rijkdommen (lees olie) in het midden oosten.

  Bv in Syrië en Oost middenlandse zee en Libye zitten enorme verborgen olie velden. Ook in Turkije zitten veel grond en energie bronnen die niet openbaar zijn. Olie is de reden dat er anti islam propaganda in de westerse media gaande is.

  Westerse kinderen zouden ook hiervan op de hoogte moeten zijn…

 • Omario

  Op zich niets raars aan dit bezoek. De kans is namelijk groot dat een of meerdere van deze leerlingen zich vroeg of laat zullen bekeren. Dan is het goed dat zo’n Turkse moskee hier alvast op inspeelt en ze kennis laat maken met allerlei islamitische gebruiken in een moskee.

Loading posts...