<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Nov 09, 2017

Nederlandse scholieren naar de moskee

Een groep middelbare scholieren heeft tijdens hun godsdienstles een moskee in Ulft bezocht. De Selahaddin Eyyubi moskee ontving die dag 275 leerlingen.

De leerlingen van het Almende College komen vaker in de moskee, om de islam van dichtbij te kunnen bekijken en kennis op te doen over dat geloof.

Leraar Life Science Gea Rebel laat weten dat haar school de moskee in Ulft al dertien jaar bezoekt. “In plaats van theorie, maken leerlingen zelf mee hoe de moslims in Nederland leven. Men heeft snel een vooroordeel over een ander. Of deze gedachte wel juist is, kan men hier ter plekke zien, door vragen te stellen in de moskee”, vertelt Rebel in een interview.

Zij geeft ook aan dat “deze vooroordelen niet grotendeels verdwijnen bij het bezoeken van een moskee, maar de leerlingen positiever beginnen te kijken naar gebedshuizen en moslims waarmee ze in contact raken”.

Voorzitter van de moskee, Mehmet Şükrü Alakay, vertelt dat ze het karakter van moslims willen tonen aan “mensen waarmee we samenleven”. “We doen dit zodat ze ons beter begrijpen en kennen.”

Alakay laat ook weten dat andere lokale scholen interesse beginnen te tonen in het bezoeken van hun moskee.

De scholieren deden ook mee met een imam, die hun liet zien hoe moslims bidden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ULFT | Gepubliceerd: 09-11-2017

Nov 09, 2017
Loading posts...