<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Ak Ajans Nederland
May 10, 2017

Nederlandse toeristen voelen zich veilig in Turkije

Ruim 96 procent van Nederlanders die op vakantie naar Turkije gaan, voelt zich daar veilig. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK.

Om het huidige sentiment over Turkije te peilen, vroeg reisorganisator Corendon in samenwerking met GfK aan 664 vakantiegangers hoe hun vakantiebeleving in Turkije was. Uitkomst: 96 procent voelt zich veilig tot erg veilig in het land. Daarnaast overwegen 9 op de 10 Nederlanders opnieuw Turkije te gaan bezoeken tijdens hun vakantie.

Uit het onderzoek van GfK blijkt ook dat bijna de helft van de Nederlandse toeristen van tevoren heeft getwijfeld wel of niet naar Turkije te gaan. Bij 32 procent was er helemaal geen sprake van twijfel.

Bovendien beoordelen Nederlandse toeristen, die met Corendon op vakantie zijn gegaan, hun vakantie, service en accommodatie in Turkije met een 8,5, blijkt uit het rapport.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 10-05-2017

May 10, 2017
 • Deli Balta

  Zo zie je maar weer dat Nederlandse media liegen zodat Nederlanders niet op vakantie naar Turkije gaan..hypocriet NOS, Telegraaf, volkskrant.etc….

  neem deze artikel dan ook over en vertel de waarheid over “””op vakantie gaan naar Turkije is veilig””” jillie zijn vuile duivelse honden…die werken voor de SATAN alleen maar Turkije zwart maken daar zijn jullie goed in….

  Maar goed Nederlanders zijn slim ze hebben jullie vuile plannen al door…

 • Roel de Jel

  Beste Deli, kijk eens naar de gepubliceerde cijfers van het officieleTurkse verkeersbureau, voor dat je totale onzin zit te verkondigen. Waarom ligt dictator Erdogan op zijn knieën voor Poetin om maar Russiche toeristen te lokken omdat het zo goed gaat??

 • Leen Smit

  Het gaat helemaal niet goed met het toerisme. In Bodrum zijn er heel weinig te bekennen. Jammer, want het is hier schitterend weer (25-30 graden) Het parkeerterrein bij het vliegveld staat leeg en er komen maar heel weinig vluchten. Zo’n enquette van Corendon stelt natuurlijk niets voor onder 664 vakantiegangers…… Veilig is het hier zeker, ik heb me hier nog niet 1 seconde onveilig gevoeld in die 13 jaar.

 • Deli Balta

  Het gaat wel goed met toerisme. Turkije bestaat niet alleen uit Bodrum, maar ook uit Antaya, Alanya, marmaris, Izmir, Mersin, etc… Dus alle Hotels zijn volgeboekt door vooral russen. Miljoenen russen in Antalya…. Dus praat geen onzin, als je niet tevreden bent moet je niet in Bodrum wonen, maar in kikkerland nederland…

 • Deli Balta

  Dictator is je moeder

 • Faa

  Kom niet uit je nek lullen, er moet altijd wat achter zitten. Hoezo?? Heb je echt niet wat anders te doen, dan leugens te vertellen?

  Jaloers dat de relatie weer goed gaat tussen deze 2 bondgenoten. Dat euro allen maar landen buiten de europese afkeurd, op hoe die landen omgaan met bepaalde dingen. Dat is pas triest en zielig.

 • Faa

  Jij moet eens goed gaan kijken op tv, de kleine en bijna onzichtbare letters. Dan zal he het zelfs zijn!! Als daar een enquête wordt gehouden over een bepaalde product, van bijvoorbeeld pampers, unilever of één van de merken van pg. Zie je dat vele 187, 234 en zelfs minder mensen hebben ondervraagd over hoe tevreden zijn met hun product!! Corendon doet een enquête onder 664 mensen! Behoorlijk aantal mensen, dat is 2 tot 5 keer meer dan wat een wereldmerk als dreft of ariel hebben onderzocht!

  Dat je zegt dat de enquête helemaal nergens op slaat, is volkomen onzin..

  Ik hoop dat het duidelijk en helder is!

 • Ibrahim

  je kent geen waarheid en geen feit!

 • Ibrahim

  ik moet lachen om jou dat je gelooft in Corendon. Corendon is enige mindere leuke vakantie en ze maken onzin reclame. Dat is wel duurgrap! mijn schoonzus werkt bij Schiphol. Ze vertelde mij dat het steeds meer mensen gaan op vakantie naar Turkije. Erg druk bij reisbureau’s.

 • Ozturk

  Geachte heer de Jel,

  Onze president Erdogan is geen dictator. Een dictator wordt niet democratisch gekozen, en al helemaal niet met een krappe meerderheid.
  President al-Sisi is een niet-democratisch gekozen dictator. De Saudische koning is een dictator. Maar wel uw vrienden, althans, de vrienden van uw Westerse soortgenoten, omdat zij de door hen geïnstalleerde dictators zijn.

  Meneer de Jel, u bent niet eerlijk. Ik roep u tot de orde.

  De uitspraak dat president Erdogan ‘op zijn knieën ligt bij Putin’ laat ik voor uw rekening. Ik zie het als een pragmatische samenwerking tussen buren. Een samenwerking waar uw regering nog veel van kan leren, want zowel Turkije als Rusland worden er alleen maar beter van.
  Ondertussen ondervind uw geweldige EU alleen maar schade van de uiterst domme en ineffectieve boycot tegen Rusland. Waarbij de EU zichzelf geweldig vind, maar als Putin de gaskraan dicht zou draaien zou de EU letterlijk en figuurlijk in de kou staan.

  U zult aan het eind van het jaar nog verrast zijn hoe succesvol het toeristische jaar 2017 voor Turkije zal verlopen. Op het laatste moment zal alles volgeboekt worden. Vooral door Nederlanders, want als er 1 volk is dat voor geld of een goedkope vakantie al haar principes verloochend dan zijn het wel Nederlanders. Dit zeg ik niet om u te bruuskeren, maar u weet zelf dat dit een waarheid als een koe is.

 • Ozturk

  Geachte heer Smit,

  Het is pas begin Mei.
  Toen ik 2 maanden geleden onze zomervakantie boekte hadden we het voor het uitkiezen. Ik heb voor de grap nog even gekeken wat het mij zou kosten als ik dezelfde vakantie nu zou willen boeken (altijd leuk om je voordeel tov anderen te zien). Ten eerste is het hotel in Fethiye waar wij heengaan begin augustus intussen al helemaal volgeboekt, maar soortgelijke hotels waar nog wel wat plaats is kosten intussen zo’n 70% meer.

 • Leen Smit

  Ik geef toe dat ik het alléén over Bodrum had, omdat ik dat dagelijks zie. Antalya en andere plaatsen (waar heel veel Russen komen) zal best drukker zijn.

 • Leen Smit

  Waarom zou ik in Bodrum niet tevreden zijn ? Dan heb je mijn comment niet goed gelezen of begrepen. Het artikel ging over het toeterisme en niet over mij of ik wel of niet tevreden ben in Bodrum. U mag 1 keer raden !

 • Roel de Jel

  Beste Ozturk, Even beginnen met het laatste Ik ga er vanuit dat het Officiele Turkse verkeersbureau de juiste cijfers uitbrengt en deze zijn uitgesplitst in nationaliteiten(Russen,Nederturken,Nederlanders, Fransen en Belgen). er waren nog meer nationaliteiten maar dan wordt de poll te groot.Maar het toerisme is afgenomen Ik ben met je eens als de prijzen naar Turkije nog verder zakken(en die zijn al erg laag) mijn landgenoten er als de kippen bij zijn om vakantie naar Turkije te boeken.. Mij zul je daar niet vinden want ik hou niet van massa toerisme ik zou liever naar de binnenlanden van Turkije gaan vooral de gebieden die geologisch interessant zijn. Maar volgens mij kan je gewoon veilig je vakantie vieren in Turkije er is geen negatief reisadvies van het ministerie. Kijk dat Turkije weer toenadering zoekt met Rusland ik veroordeel dit niet, het is niet meer dan logisch, maar Erdogan heeft eerst een hele grote mond tegen Rusland, na het vlieg incident en nu wil hij weer zakendoen met Rusland. Bijv Als wij als Nederland een konflikt met Duitsland zouden hebben, hoor je onze premier dat niet van de daken schreeuwen, dan wordt er in persstilte uitgepraat, want Duitsland is onze grootste handelspartner en daar ga je openlijk geen ruzie mee maken. Zo blijf je goede buren.

  Er zijn zat Dictators die door het volk gekozen zijn, in de eerste instantie beloofde ze heel veel en later trokken ze alle macht naar zich toe. Erdogan doet feitelijk hetzelfde hij zet eerst de kritische pers buitenspel, dan wordt de rechtelijke macht omgevormd en rechters vervangen door pro Erdogan rechters. Dan komt er straks een artikel in de grondwet dan hij decreten kan nemen buiten het parlement om. Straks voert hij de doodstraf in z.g. de wil van het volk? nee hij heeft de doodstraf nodig om zijn tegenstanders definitief het zwijgen op te leggen. Daarmee schaad hij het land Turkije want dan is de weg naar de EU afgesloten.

  Ja Beste ozturk, Poetin zal heus de gas en oliekraan niet dicht draaien want het gaat Economisch heel slecht met Rusland, zij kunnen deze inkomsten niet missen. Nederland komt zeker niet in de problemen als de russen de kranen dicht draaien. Er is een overvloed aan olie en gas op dit moment en voor de komende jaren. Kijk of die boycot van Rusland nog zin heeft ik weet het niet, ik denk dat het weer eens tijd wordt voor nieuwe gesprekken.

  De feitelijke macht in Saudi-Arabie ligt niet bij de koning maar bij de Geestelijke leiders die trekken achter de schermen aan de touwtjes. Net zo als in Iran.

  Ik wou het op een kort polletje houden maar het is iets langer geworden.
  PS Ik ben geen vijand van Turkije.

 • Özcan

  Ik weet niet wat jij leest Deli Balta maar Leen Smit zegt geheel iets anders wat wel aansluit en relevant is op het artikel. En jij kraamt onzin uit wat totaal niets met de inhoud van noch het artikel noch de reactie van Leen Smit heeft. Laat je zelf even nakijken wil je

 • Ozturk

  Geachte heer de Jel,

  Van mijn zijde vandaag wel een korte reactie, slechts 2 woorden zelfs maar:
  Hedwigepolder/Westerschelde

  PS: uw argumentatie onderbouwt en bewijst nog steeds niet dat onze president Erdoğan een dictator is. U omschrijft slechts wat u – onterecht – vreest.

 • Roel de Jel

  Ja Ozturk, dat verdient geen schoonheidsprijs, in Zeeland een polder weer onder waster zetten is zoiets als vloeken in de kerk. Maar ik begrijp wat je bedoeld. We zullen zien hoe Erdogan verder gaat. Een ding moet me nog van het hart de uitspraak van Erdogan het veroveren via de baarmoeder is iets wat regelrecht uit mein kampf komt. Dit getuigt niet van een staatsman en is zeer verwerpelijk. En dit werkt ook niet dit is al eeuwen geprobeerd maar nooit gelukt. We zullen zien hr. Ozturk

 • Deli Balta

  Jij praat poep

 • Deli Balta

  gedraag je dan als gast, Bodrum is van mij.

 • Ayhan

  Geachte heer Ozturk
  Roel zit teveel in de hoek van pkk/chp terroristen zn hersencellen zijn teveel beschadigt door leugens enige wat hij de laatste tijd uitkraamt is dictator , Turkije failliet gaat enorm slecht, toerisme kapot
  Ik dacht dat hij een redelijke man was ik ga geen discussies met die man aan (het is jammer zou hij last hebben op die leeftijd van Alzheimer ?

 • Faa

  Türkiyem😍🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

 • Faa

  Praat geen onzin!! En doe wat met je leven.. ouwe lul

 • Faa

  Er zijn zat landen, waar juist meer toeristen naar turkije komen!! Dat er minder komt (volgens jou) uit west europa, daar staan we niet wakker om!! Jij blijkbaar wel..

Loading posts...