<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 29, 2016

Nederlandse toeristen: We blijven naar Turkije komen

Toeristen die na de terreuraanslag op luchthaven Istanbul Atatürk de volgende dag naar het vliegveld zijn gegaan, melden dat de aanslag hen ervan niet zal weerhouden om Turkije te blijven bezoeken.

Een Nederlandse toerist die woensdag is gearriveerd in Istanbul vanuit Amsterdam, Fira, zegt tegen persbureau AA dat de gebeurtenissen vreselijk zijn. “Ik was wel blij dat ik niet 10 uur eerder hier was. Dit kan overal ter wereld gebeuren. Dit soort terreuraanslagen zullen ons ervan niet weerhouden om Turkije te blijven bezoeken. Onze gedachten en ons medeleven gaan naar de slachtoffers en hun nabestaanden.”

De Nederlandse Van Gocht-Loc geeft aan dat hun plannen in Turkije ondanks de aanslag niet gewijzigd zullen worden.

Een Engelsman vertelt dat hij niets wist over de aanslag bij aankomst in Istanbul. “Ik ben zojuist gearriveerd. Ik vlieg door naar Japan. We blijven doorreizen. We zullen niet toestaan dat terreur zijn doel bereikt.”

De Engelse Stirk geeft aan niet bang te zijn door de aanslag. “Ik was vorig jaar twee keer op vakantie in Turkije. Dit jaar ben ik er weer. Ik hou van een vakantie in Turkije. Ik voel me hier veilig.”

De Engelse Kirven roept iedereen op om te komen naar Turkije. “Ze weten niet wat ze missen.”

Een Arabier, Bandar Al-Ajmi, zegt dat hij Turkije als zijn vaderland ziet. “Ik ben de manager van het nationale basketbalteam van Saudi Arabië. We zijn hier in Turkije met ons hele team. We houden van Turkije. Hoe vaak ze ‘ons’ ook aanvallen, ze zullen ons niet afschrikken.”

De Turks-Oostenrijkse Muhammed Geç vindt dat Europa met een oppervlakkige blik kijkt naar gebeurtenissen. “Ik ben een zakenman en heb mijn ticket met opzet voor vandaag niet geannuleerd. De nieuwsberichten die altijd over Turkije worden gepubliceerd kloppen niet. Niemand kan ons afschrikken.”

De Engelse fotograaf Carters laat weten dat hij Turkije een veilig land vindt. “Op de televisie wordt Turkije bestempeld alsof er een oorlog gaande is. Dat is niet zo. Turkije is veilig.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL – MUĞLA – IZMIR

Jun 29, 2016
Loading posts...