<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 01, 2017

Nederlandse trots FloraHolland erg positief over Turkije

Veilingcoöperatie Royal FloraHolland is erg positief over Turkije: de grootste bloemenveiling ter wereld kan niet groeien zonder het land. “Het negeren van Turkije is het negeren van onze eigen groeistrategie, namelijk het verbloemen van de wereld.”

Dat liet Monique Heemskerk van de veiling der bloemgiganten weten tijdens een bezoek van een Turkse delegatie bestaande uit de meest succesvolle bedrijven uit Turkije. “Turkije is onze brug naar Eurazië. Wij mengen politiek niet met handel. Aanslagen vinden overal plaats, niet alleen daar”, sprak Heemskerk namens Royal FloraHolland. De veilingcoöperatie heeft in Aalsmeer de grootste veiling ter wereld voor snijbloemen en planten staan.

Nederlandse trots FloraHolland erg positief over Turkije ‘We complementeren elkaar’2

Succes

Het Nederlandse succes meldt hetzelfde strategische positie als Turkije te hebben. “Turkije in Eurazië, wij in Europa. We complementeren elkaar in kennis, ervaring en kracht”, zei Heemskerk.

Nederlandse trots FloraHolland erg positief over Turkije ‘We complementeren elkaar’4

Indruk

De Turkse gasten, door de Turkse mkb-brancheorganisatie KOSGEB tot meest succesvolle fabrieken en bedrijven van Turkije gekozen, waren erg onder de indruk van de Nederlandse bloemenzaken. De kijk van Royal FloraHolland op Turkije is ook erg in de smaak gevallen, waardoor officials van KOSGEB, verbonden aan het Turkse ministerie van Industrie, zullen kijken naar een samenwerking in de toekomst.

Nederlandse trots FloraHolland erg positief over Turkije ‘We complementeren elkaar’6

BMC

De organisator van de zakenreis van de meest succesvolle Turkse bedrijven, naar Nederland gebracht door Business Matching Center (BMC), spreekt in een verklaring over een succesvolle bijeenkomst tussen Nederlandse en Turkse bedrijven. “Dat moet nog meer gebeuren.”

Nederlandse trots FloraHolland erg positief over Turkije ‘We complementeren elkaar’1

De Turkse succesbedrijven bezochten in Nederland ook de grootste kaasfabriek (feta) ter wereld, van een Turkse Nederlander (LEES meer), en hebben in Nederland een forum bijgewoond in aanwezigheid van MKB-voorzitter Michaël van Straalen en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Nederlandse bedrijven kregen na de forum de kans zaken te doen met de topbedrijven uit Turkije. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC Turkish Media Center | Gepubliceerd: 01-02-2017

Feb 01, 2017
Loading posts...