<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 09, 2018

Nederlandse veehouderijwereld vliegt naar Turkije voor handel

De Nederlandse veehouderijwereld heeft deze week een bezoek gebracht aan de Turkse stad Bursa. De handelsmissie is georganiseerd door het Landbouwbureau van de Nederlandse ambassade in Turkije.

De 12 vooraanstaande Nederlandse bedrijven zijn ontvangen door de Kamer van Koophandel van Bursa (BTSO). “Bursa is een van de belangrijkste steden in de sectoren landbouw en veeteelt”, zei BTSO-vicevoorzitter Murat Bayizit. “In Bursa worden jaarlijks 500.000 ton melk en 10.000 ton (rood) vlees geproduceerd.”

Jaap Satter, de Nederlandse landbouwraad in Ankara voor Turkije, Israël en Palestijnse Gebieden, benadrukte dat Turkije grote economische potentie biedt. “We hebben vertegenwoordigers van de beste 12 veehouders- en melkveebedrijven van Nederland meegenomen. We doelen op langdurige en duurzame handelsrelaties met de bedrijven in Bursa”, aldus Satter.

Bedrijven van beide landen gingen met elkaar in gesprek tijdens een matschmakingsessie die is bijgewoond door meer dan 20 Turkse bedrijven, is schriftelijk verklaard.

Voormalig minister van Landbouw en Buitenlandse Handel, Henk Bleker, nam ook deel aan het handelsprogramma. “Bursa en diens omgeving zijn aantrekkelijk voor Nederland.”

Volgens de autoriteiten is het handelsevenement ook “een gelegenheid om de betrekkingen tussen beide landen te bevorderen”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BURSA | Gepubliceerd: 09-06-2018

Jun 09, 2018
Loading posts...