<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Aug 13, 2019

Nederlandse vrouw verkiest Turkije boven Nederland

De 60-jarige Hendrika İlgen is helemaal weg van het Turkse dorp van haar man. Ze verkiest zelfs naar eigen zeggen “haar dorp bovenop Nederland”.

Een vakantieuitje naar het dorp Tepeli in de oostelijke Turkse stad Ağrı district Patnos was voldoende voor die keuze van Hendrika Gerritdina Johanna İlgen, die tegenwoordig Zeynep heet omdat ze is bekeerd tot de Islam.

Haar man Medeni (64) ontmoette ze in Nederland. Die kwam daar werken bij een marine-organisatie van de Nederlandse overheid. Het echtpaar kreeg twee kinderen, dochter Donna Damianti en zoon Romulo Ruben.

De Nederlands-Turkse Zeynep kent vijf talen en koos om voortaan als boerin door het leven te gaan. Ze is enorm gelukkig, heeft een eigen fruittuin en geeft lessen Engels aan dorpskinderen.

“Ik was eerder nooit in Turkije geweest. Ik kwam met mijn man naar Patnos. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik vroeg mij man of we voortaan hier konden leven. Hij accepteerde dat”, legt de vrouw uit Nederland in een interview uit.

“Hier is alles zo natuurlijk. Ik hou daarvan. De mensen hier zijn erg warmbloedig en aanspreekbaar, meer dan in Ankara of Istanbul. Ik verkies mijn dorp bovenop Nederland. Dorpskinderen willen heel graag Engels leren en komen daarvoor langs. Ik geef soms zelfs les aan kinderen in de moskee”, aldus Zeynep.

Zeynep leefde eerder vier jaar in de Turkse stad Mersin. “Maar daar verveelde ze zich”, zegt haar man die op veel plekken in de wereld is geweest. “Toen ze zei dat ze in ons dorp wilde leven, heb ik daar stiekem een huis voor haar laten bouwen. Eerst waarschuwde ik haar dat ons dorp nog niet zo ontwikkeld was, maar ze wilde dolgraag daar leven. Nu zijn we bezig met de opbouw en hebben inmiddels een moskee laten bouwen. Ik vond het apart dat ze voor dit dorp koos bovenop haar luxe leventje in Nederland.”

Imam van de moskee Cemil Yılmaz vertelt dat de vrouw uit Nederland de Islam uit de Koran leert. “Ze kan hier met iedereen erg goed omgaan. Ze houdt heel veel van kinderen. In Europa kunnen bijvoorbeeld kinderen niet wachten om de Kerstman te zien, hier geldt dat voor Hendrika, die erg geliefd is. De vragen die ze over de Islam heeft, beantwoord ik met verzen uit de Koran”, aldus de imam.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AĞRI | Gepubliceerd: 13-08-2019

Aug 13, 2019
Loading posts...