<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 29, 2022

‘Niemand heeft aanslagen 9/11 tot op de bodem uitgezocht’

Volgens de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zijn de aanslagen op 11 september 2001 op de Twin Towers (9/11) niet volledig uitgezocht.

Dat zei hij tijdens een wedstrijd die werd gehouden aan de vooravond van het derde LIV Golf-toernooi, dat tussen 29 en 31 juli plaatsvindt op de Trump National Golf Bedminster-baan in New Jersey, op ongeveer 80 kilometer van waar ooit de Twin Towers stonden. Het golfevenement wordt gefinancierd door Saudi-Arabië, tot ongenoegen van de families van de 9/11-slachtoffers.

“Niemand heeft 9/11 helaas tot op de bodem uitgezocht. Dat had ook moeten gebeuren”, zei Trump tegen sportzender ESPN, eraan toevoegend dat degenen die verantwoordelijk waren voor de aanval “maniakken zijn die onze stad, ons land en de wereld iets vreselijks hebben aangedaan”.

Familieleden van de slachtoffers hebben de beslissing van Trump veroordeeld en hem gevraagd het toernooi, waar ook golfsterren als Bryson DeChambeau, Dustin Johnson en Phil Mickelson bij aanwezig zijn, te annuleren.

Terry Strada, voorzitter van 9/11 Families United, een coalitie van families en overlevenden van de aanslagen van 2001, zei dat “de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman professionele golfers gebruikt om het imago van de Saudische regering te veranderen”.

Familieleden beweren dat “de betrokkenheid van de Saudische regering bij de aanslagen van 11 september onmiskenbaar is”. Vijftien van de 19 al-Qaeda-terroristen die vier vliegtuigen hebben gekaapt, waren Saudische staatsburgers.

Trump liet weten dat het evenement alsnog zal plaatsvinden. “Ik kan je vertellen dat er vandaag veel geweldige mensen hier zijn. We zullen veel plezier hebben en we gaan het vieren.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-07-2022

Jul 29, 2022
Loading posts...