<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 04, 2015

‘Niemand kan Turkije bedreigen, bangmakerij Putin waardeloos voor Turken’

Mehmet Ali Şahin, vicevoorzitter van de Turkse regeringspartij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling, kwam donderdag in Karabük met een reactie op de uitlatingen van de Russische president Putin.

Putin zei donderdag in zijn jaarlijkse toespraak dat Turkije spijt zal krijgen voor het neerhalen van het Russische gevechtsvliegtuig, dat tien keer werd gewaarschuwd voor zijn luchtruimschending.

“We hopen dat Putin zich van zijn stress bevrijd. Niemand kan Turkije bedreigen. ‘Dat we spijt zullen krijgen’ zijn woorden die waardeloos zijn voor Turken. Wij hebben enkel onze grens en luchtruim beschermd na meerdere schendingen. Elk land heeft dit recht”, sprak Şahin.

web23rfqedacxz

De vicevoorzitter zegt dat het geen zin heeft om steeds over dit onderwerp te praten: “We drijven handel met de Russen waar beide partijen van profiteren. Putin zegt geen fruit en groente meer te kopen van Turkije. We verkopen het wel aan een ander. We hebben alleen ons luchtruim verdedigd, meer niet.”

Şahin zegt het “jammer te vinden” dat Rusland is gestopt met de onderhandelingsgesprekken over de Turkish Stream, een grote en strategisch belangrijke gaspijpleiding naar Turkije. “Onze president is recent naar Qatar gegaan en heeft aan ons gemeld dat het besluit van Rusland geen enkel probleem gaat opleveren en Turkije zijn aardgas van Qatar gaat kopen. Turkije heeft zeer belangrijke overeenkomsten gesloten met Qatar. Ik geloof dat we ook nog met andere landen een overeenkomst kunnen sluiten. In feite is Rusland de grote verliezer als ze zo doorgaan, dat zullen ze later zelf ook inzien”, aldus Şahin.

webr3fecdasxweb23rfesdaxz

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KARABÜK & QATAR

Dec 04, 2015
Loading posts...