<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 22, 2019

Nieuw-Zeeland zendt Islamitische gebedsoproep live uit op tv: Allahu akbar

Nieuw-Zeeland heeft vrijdag de oproep tot het Islamitische gebed op de nationale televisie en radio rechtstreeks uitgezonden als teken van solidariteit met de moslimgemeenschap na recente terreuraanslagen in het land.

Vrijdag was precies één week geleden sinds de aanslagen waarbij minstens 50 moslims zijn vermoord toen een extreem-rechtse terrorist het vuur op de gelovigen opende tijdens het wekelijkse vrijdaggebed in de Al Noor en Linwood moskeeën in Christchurch.

In alle provincies van Nieuw-Zeeland zijn herdenkingsdiensten en twee minuten stilte gehouden als teken van respect voor de slachtoffers.

De premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, moedigde woensdag vrouwen aan om hoofddoeken te dragen tijdens de stilte. Zij steunt de moslimgemeenschap op een oprechte en concrete wijze en krijgt daarvoor veel respect van moslims.

Ardern sloot zich aan bij duizenden die in Christchurch waren verzameld voor gebeden in en rondom de Hagley-moskee. “Nieuw-Zeeland treurt mee met jullie, we zijn allen één”, zei ze.

Nieuw-Zeelander Raewyn Rasch leidde donderdag ook een evenement om solidariteit met de slachtoffers te tonen. Zij startte de campagne Sjaals in Solidariteit en moedigde vrouwen aan een sjaal om hun hoofd te dragen om moslimvrouwen in Christchurch te ondersteunen. “Zij zijn ons, wij zijn één.”

Sinds de terroristische aanslagen van afgelopen week is de aandacht van de rest van de wereld gevestigd op Nieuw-Zeeland, waardoor de toenemende Islamofobie in de westerse landen zich op de voorgrond heeft geplaatst.

De extreem-rechtse terrorist Brenton Harrison Tarrant (28) is de hoofdverdachte van het bloedbad.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MELBOURNE | Gepubliceerd: 22-03-2019

Mar 22, 2019
Loading posts...