<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Mar 31, 2019

Nieuw-Zeelanders bekeren zich tot de Islam na aanslagen op moskeeën

De moeder van toprugbyer en sportman Sonny Bill Williams en zijn vriend hebben zich deze week bekeerd tot de Islam. De keuze kwam na de recente terreuraanslagen op moskeeën in Christchurch. Ook zijn meldingen van andere bekeerde Nieuw-Zeelanders.

“Allahu akbar. Vandaag hebben de moeder van Sonny Bill Williams [zelf ook een moslim] en zijn ploegmaat Offa Tu’ungafasi de Islam geaccepteerd. Moge Allah het gemakkelijk voor hen maken en ze laten behoren tot de bewoners van de hemel”, verklaarde medebekeerling en vriend van Williams, John Fontain, op sociale media.

“Onze jongen, Sonny Bill Williams, draagt ​​de Islam op zijn borst en laat dat vol trots aan iedereen zien. Het is de Islam waar hij zijn eer kan zoeken en hierdoor heeft Allah hem de gave geschonken voor zijn moeder, broer en teamgenoot om te bekeren tot de Islam”, schreef hij.

Fontain plaatste op een sociaal mediaplatform een foto van de ceremonie in een moskee, waar de moeder van de 33-jarige Nieuw-Zeelandse atleet Lee Williams en zijn teamgenoot Offa Tu’ungafasi dinsdag de shahada (geloofsgetuigenis) uitspraken. De foto’s tonen Tu’ungafasi gekleed in een moslimgewaad naast Williams.

Williams deelde ook een foto op een ander sociaal medium met haar moeder die een hoofddoek draagt en zijn broer die eerder bekeerd is tot de Islam: “Mum, Alhumdulliah.”

De imam Sajid Umar uit Zimbabwe feliciteerde ook hun beslissing. “Zojuist kwam geweldig nieuws dat de moeder van onze broeder Sonny Bill Williams de Islam accepteerde, samen met zijn beste vriend en teamgenoot”, reageerde Umar.

“Alle lof behoort alleen aan Allah.  Ook al ben ik ver weg, ik ben echt blij voor mijn broer, Allah heeft hem geëerd.”

Sonny Bill Williams werd in 2009 moslim toen hij speelde voor het Franse RC Toulonnais.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 31-03-2019

Mar 31, 2019
Loading posts...