<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 26, 2022

Nieuwe Amerikaanse ambassadeur is enorme Turkije-liefhebber

De nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Ankara Jeff Flake heeft woensdag in een officiële reactie gezegd dat Turkije een onmisbare bondgenoot is. De ervaren diplomaat en zijn vrouw Cheryl staan ook bekend om hun lovende uitingen richting Turkije.

“Turkije is een land met een rijke cultuur, een diepe geschiedenis en een enorm potentieel. Ik ben ervan overtuigd dat de Verenigde Staten (VS) en Turkije een veiligere, welvarender en gelukkiger toekomst zullen hebben als onze landen nauw blijven samenwerken. Zoals goede vrienden altijd doen, kunnen moeilijkheden in onze relatie worden overwonnen met goede bedoelingen”, benadrukte de nieuwe Amerikaanse ambassadeur.

Turkije is een onmisbare NAVO-bondgenoot en een belangrijke partner in een regio die voortdurend verandert, onderstreepte Flake. “Het is in ons nationaal belang dat de VS en Turkije samenwerken om de ernstigste bedreigingen voor de mondiale vrede en veiligheid het hoofd te bieden.”

Flake en zijn vrouw zijn een grote Turkije-liefhebber. Hij verklaarde dat hij tijdens zijn ambtstermijn in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat de mogelijkheid had om veel over de wereld te reizen, eraan toevoegend dat waar hij ook ging, zijn vrouw steeds zei: “Het is hier mooi, maar het is geen Turkije.”

“Cheryl en ik kunnen niet wachten om Istanbul, een van de mooiste en meest adembenemende steden ter wereld, weer te zien en te leren kennen. Samen met ons team in Adana zullen we de historische bezienswaardigheden van de regio bezoeken en de pittige gerechten proeven.”

“Van het noordwesten tot het zuidoosten, van de Egeïsche kust tot de Zwarte Zee, we kijken uit naar de schoonheid en rijkdom van Turkije. Bovendien zullen Cheryl en ik de Turken leren kennen die in deze prachtige steden wonen, de geschiedenis met hen verkennen en de toekomst bespreken die de twee landen verbindt. Bedankt voor het warme welkom.”

De Amerikaanse ambassadeur benadrukte ook dat de VS de twee belangrijkste handelspartner van Turkije is.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-01-2022

Jan 26, 2022
Loading posts...