<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 04, 2021

Nieuwe bosbrand in Turkse stad Denizli voorkomen, brandstichter gearresteerd

In de zuidwestelijke Turkse stad Denizli is een nieuwe bosbrand voorkomen. In een open veld naast een straat aangrenzend aan een bosgebied ontstond brand, waarna een grootschalig onderzoek werd ingesteld.

Dat verklaarde de hoofdofficier van justitie in Denizli dinsdag.

Al gauw bleek het om brandstichting te gaan. De politie heeft de vermoedelijke brandstichter gearresteerd. Het gaat om de 19-jarige H. E. B.

Manavgat

Dinsdag werd ook bekend dat de dader achter een van de bosbranden in brandhaard Manavgat in de provincie Antalya is gearresteerd. Het gaat om de 16-jarige C. Y. (LEES meer)

De Turkse vakantiestad is hard getroffen. De branden daar zijn na zeven dagen nog steeds niet onder controle, ook in verband met de extreme hitte en droogte en harde wind, die steeds van richting verandert.

Situatie

Turkije heeft per woensdagochtend 160 van de 174 bosbranden in 38 provincies onder controle. De actieve 14 bosbranden worden met man en macht bestreden. Daarbij zijn 16 blusvliegtuigen, 51 blushelikopters, 9 drones, een onbemande helikopter, 805 bluswagens, 155 werk- en graafmachines en 5.200 brandweerlieden en hulpmedewerkers en ook het leger ingezet.

Een groot deel van de schade is bekend en gerapporteerd en wordt vergoed door de staat, is verklaard door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en meerdere ministers.

De bosbranden ontstonden vorige week woensdag, grotendeels tegelijkertijd in meerdere provincies. Sinds dag één wordt gesproken over sabotage en terreur.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-08-2021

Aug 04, 2021
Loading posts...