<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 24, 2019

Nieuwe megaprojecten voor Turkse megastad

Inwoners van Turkse megastad Istanbul kunnen zich voorbereiden op nieuwe megaprojecten. Zondag kondigde de Turkse president tijdens een megaverkiezingsbijeenkomst verschillende projecten aan om meer banen te creëren en de economie ten goede te komen.

President Recep Tayyip Erdoğan liet weten dat er een technologische ontwikkelingsfaciliteit ter waarde van 3,5 miljard lira (600 miljoen dollar) wordt opgericht met het oog op de productie van technologie met behulp van eigen middelen.

Ook krijgt de commerciële hoofdstad van Turkije, Istanbul, een reusachtige productiefaciliteit voor films ter waarde van 900 miljoen lira (156 miljoen dollar).

“We richten ook de Tuzla Biotechnology Valley op ter waarde van 6 miljard lira (1,04 miljard dollar) op, waar antilichamen, vaccins, lenzen en medicijnen voor chemotherapie zullen worden geproduceerd. Dit zal  20.000 nieuwe banen creëren”, zei Erdoğan.

De Turkse metropool krijgt ook 22 nieuwe musea, 18 cultuurcentra, 12 jongerencentra en grootschalige revalidatiecentra om 200.000 mensen met een handicap te helpen. Ruim 300 wijken krijgen 955 nieuwe kinderopvangcentra. Zes nieuwe logistiekcentra moeten ervoor zorgen dat er minder vrachtwagens door de grote stad rijden.

De gigantische rally op het Yenikapi-plein is bijgewoond door 1,6 miljoen mensen, blijkt uit officiële cijfers. Istanbul zag recent ook de grootste luchthaven en breedste brug ter wereld opengaan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 24-03-2019

Mar 24, 2019
Loading posts...