<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 25, 2018

Nieuwe Nederlandse ambassadeur in Turkije hoopt op positieve bijdrage

De nieuw aangestelde ambassadeur van Nederland in Turkije, Marjanne de Kwaasteniet, hoopt positief te gaan bijdragen aan de Turks-Nederlandse betrekkingen.

“Ik ben blij hier te zijn. Dit is een heel belangrijk moment. Ik hoop een positieve rol te spelen in de betrekkingen tussen Turkije en Nederland”, vertelde De Kwaasteniet aan journalisten bij haar aankomst op de luchthaven Esenboğa in Ankara.

Kwaasteniet is op 7 september benoemd tot Nederlandse ambassadeur in Turkije en diende eerder als vertegenwoordiger van Nederland bij de NAVO.

Rotterdam

De betrekkingen tussen beide landen verstoorden behoorlijk nadat Nederlandse autoriteiten de vliegvergunning van een vliegtuig met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu op 11 maart vorig jaar annuleerden. De minister was op het laatste moment niet meer welkom voor een politieke bijeenkomst met Turkse-Nederlanders.

De Nederlandse regering heeft ook de toenmalige minister van Gezins- en Sociale Zaken, Fatma Betül Sayan Kaya, verbannen uit Rotterdam en haar verboden de Turkse gemeenschap in Nederland aan te spreken voorafgaand aan een Turks referendum. Ook werd een schietbevel uitgevaardigd door de gemeente van Rotterdam.

Daarnaast kregen bijeenkomsten van Turkse-Nederlanders met enorme beperkingen van zowel centrale als lokale overheden te maken in diverse Nederlandse steden.

Herstel

In juli zette Nederland de eerste stap om de banden met Turkije te herstellen. (LEES meer)

In oktober zal de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok Turkije bezoeken. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 25-09-2018

Sep 25, 2018
Loading posts...