<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 17, 2020

Nieuwe Turkijedeal? Erdoğan spreekt Merkel, Macron en Johnson

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft dinsdag een telefonische minitop georganiseerd met de leiders van Duitsland, Frankrijk en het VK. Eerder zouden de Duitse bondskanselier Angela Merkel, Franse president Emmanuel Macron en Britse premier Boris Johnson afreizen naar Istanbul, maar dat ging niet door vanwege de mondiale coronacrisis.

De vier landen vergaderden over een mogelijke nieuwe vluchtelingendeal tussen Turkije en de EU. Ook is uitgebreid gesproken over de strijd tegen het coronavirus en de humanitaire situatie in het Syrische Idlib en de crisis in dat land.

“In dit moeilijke proces dat we op regionaal en mondiaal niveau doorlopen, zullen we actiever diplomatieke samenwerkingsmechanismen toepassen en zullen we resoluut onze inspanningen voortzetten om problemen zo snel mogelijk op te lossen”, verklaarde Erdoğan na de minitop.

Vluchtelingendeal

Vorige maand opende Turkije zijn grenspoorten naar Europa voor vluchtelingen. Ankara beschuldigt de EU ervan dat de Europeanen afspraken van de vluchtelingendeal uit 2016 niet nakomen.

Ankara waarschuwde ook dat als gevolg van onophoudelijke Syrische, Russische en Iraanse aanvallen op burgers in Idlib een miljoen nieuwe vluchtelingen op weg zijn naar Turkse grenzen.

Turkije vangt op eigen kracht zo’n 3,7 miljoen vluchtelingen op, meer dan enig ander land ter wereld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 17-03-2020

 

 

Mar 17, 2020
Loading posts...