<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 30, 2020

Nieuwe Turkse megabrug laat Eiffeltoren achter zich

Turkije bouwt in een rap tempo een nieuwe cruciale megabrug over de zeestraat Dardanellen tussen het Europese Turkije en Klein-Azië. De Çanakkale 1915-brug heeft deze week de hoogte van de iconische Eiffeltoren overtroffen en is hard op weg om ‘s werelds langste hangbrug te worden.

De Turkse symboolbrug wordt gebouwd in de vorm van een artilleriegranaat als eerbetoon aan de legendarische Slag om Çanakkale (Gallipoli) uit de Eerste Wereldoorlog. De overspanning bedraagt 2.023 meter, wat de honderdste verjaardag van de stichting van de Republiek Turkije symboliseert.

De Turkse megabrug wordt 32 meter langer dan de huidige langste brug ter wereld, de Akashi-Kaikyo-brug tussen Kobe en het Awaji-eiland in Japan. In totaal wordt de hangbrug inclusief toegangswegen zo’n 4,6 kilometer lang.

De hoogte van de torens van de megabrug is ook goed voor een record: 318 meter. Met een heuvelhoogte van 333 meter wordt het niet alleen de langste, maar krijgt het ook de hoogste brugtorens ter wereld, is verklaard.

De Çanakkale 1915-brug  wordt een van de belangrijkste kruispunten ter wereld. De grote opening staat gepland op 18 maart 2022.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-11-2020

Nov 30, 2020
Loading posts...