<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 11, 2020

Nobelprijswinnaar: Volg adviezen Turkse artsen

De Turkse Nobelprijswinnaar Aziz Sancar adviseert iedereen zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Hij zou zich ook laten inenten als hij in Turkije was geweest en omdat Turkse artsen dat zeggen, zei hij vrijdag in een interview.

Sancar woont momenteel in de VS en benadrukte dat hij geen specialist is in infectieziekten.

“Ik kan geen bijdrage leveren aan wat Turkse specialisten over de kwestie zeggen. Wel zou ik het advies van de Turkse dokters opvolgen als ik in Turkije was.”

Desinformatie

Sancar reageert ook omdat hij doelwit is geworden van nepnieuws. Op sociale media zou staan dat hij het coronavaccin afraadt. “Ik heb geen sociale media-account. Die anti-vaccin-tweets zijn afkomstig van een nepaccount.”

“Degenen die het onder mijn naam verspreiden, ondanks het feit dat ze weten dat het nep is, moeten gerechtelijk worden vervolgd”, benadrukte Sancar.

“Ik weet niet waarom ze dit doen. Het vaccin gaat niet over een politieke partij. Degenen die besloten hebben om het vaccin uit China te kopen voor gebruik in Turkije zijn geen politici, maar onze gezondheidsspecialisten.”

Sancar gelooft dat Chinese, Russische en Amerikaanse vaccins of het vaccin geproduceerd door Turkse wetenschappers in Duitsland (BioNTech/Pfizer) allemaal dezelfde bescherming zullen bieden.

“Ik adviseer mijn land om het vaccin te gebruiken dat momenteel in Turkije verkrijgbaar is en niet naar het advies van iemand anders te luisteren dan naar de gezondheidsspecialisten.”

“Ik zou nu, als ik in Turkije was, in de rij staan om het vaccin toegediend te krijgen die ons ministerie van Volksgezondheid ons toeschrijft”, onderstreepte de Turkse Nobelprijswinnaar.

Sancar ontving in 2015 de Nobelprijs voor Scheikunde, samen met Tomas Lindahl en Paul Modrich, voor hun mechanistische onderzoeken naar DNA-reparatie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-12-2020

Dec 11, 2020
Loading posts...