<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 10, 2018

Nog meer passagiers en mooie cijfers voor Turkish Airlines

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije heeft het aantal vervoerde passagiers tussen januari en september met 12 procent zien stijgen tot 58 miljoen.

Dat verklaarde Turkish Airlines woensdag.

De vliegmaatschappij merkte op dat het aantal internationale passagiers – exclusief transitpassagiers – in de eerste negen maanden van 2018 met 13 procent is gestegen.

In dezelfde periode steeg de bezettingsgraad van de Turkse vliegtuigen met 3 procentpunten tot 82 procent. In september was de bezetting van de toestellen zelfs 83,4 procent.

“Het post- en vrachtvervoer steeg ook met 25 procent en bereikte een niveau van 1 miljoen ton,” aldus de verklaring.

Vorige maand steeg het totaal aantal vervoerde passagiers met 1 procent tot ongeveer 7 miljoen.

“In september zette het vracht- en postvolume de groeitrend met dubbele cijfers voort en steeg met 22 procent in vergelijking met dezelfde periode van 2017.” Het grootste aandeel in de groei van de vracht kwam in september van binnenlandse vluchten (+ 48 procent), Noord-Amerika (+ 32 procent), Afrika (+23 procent) en Verre Oosten (+ 20 procent).

In september steeg de internationale passagiersbeladingsgraad met 2 procentpunten tot 83 procent, terwijl de binnenlandse passagiersbeladingsfactor ook met 2 procentpunten steeg tot ongeveer 87 procent.

Turkish Airlines vliegt naar de meeste bestemmingen ter wereld. Vorig jaar vervoerde de luchtvaartmaatschappij 68,6 miljoen passagiers met een bezettingsgraad van 79,1 procent.

Volgens de eindejaarsdoelstellingen van de luchtvaartmaatschappij verwacht het bedrijf 75 miljoen passagiers te gaan vervoeren – waarvan 33 miljoen op binnenlandse routes en 42 miljoen op internationale routes – met een bezettingsgraad van 81 procent.

De nationale luchtvaartmaatschappij maakt zich op voor de opening van de grootste luchthaven ter wereld in Istanbul en bijbehorend ook voor de grootste vliegveld- en vliegtuigverhuizing ooit.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 10-10-2018

Oct 10, 2018
Loading posts...