<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 06, 2018

Noord-Cyprus haalt uit naar Nederland

De Noord-Cypriotische presidentswoordvoerder Barış Burcu vindt het onacceptabel dat de Nederlandse buitenlandminister Stef Blok tijdens zijn bezoek aan het eiland het Turkse deel niet bezoekt.

Blok zal samen met zijn Franse collega-minister Jean-Yves Le Drian alleen het Griekse deel van Cyprus bezoeken, terwijl de twee daar zijn voor een oplossing van de Cyrpus-kwestie. “Ze buigen daarmee voor druk uit Griekse kant. Noord-Cyprus is een van de gelijkwaardige kanten. Geen gesprekken voeren met Noord-Cyprus is onacceptabel”, verklaarde Burcu schriftelijk.

Dergelijke eenzijdige stappen dragen niet bij aan een oplossing, benadrukte Burcu. “De EU landen die steeds aangeven te willen helpen, doen alsof de Turkse Republiek Noord-Cyprus niet bestaat.”

“Nederland en Frankrijk zijn geen twee gewone landen, maar twee belangrijke leden van de EU. Frankrijk is ook nog eens een permanent lid van de VN-Veiligheidsraad. Alleen Grieks-Cyprus, dat niets wil delen met Turks-Cyprioten, bezoeken voor een oplossing lost het probleem niet op, maar moedigt het Griekse deel juist aan om tot geen oplossing te komen”, aldus de presidentswoordvoerder.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LEFKOŞA | Gepubliceerd: 06-09-2018

Sep 06, 2018
Loading posts...