<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 12, 2021

Nu al desinformatie over Turkse kerncentrale

De aantijging dat er scheurtjes zijn ontstaan tijdens de bouw van de eerste kerncentrale van Turkije in Mersin berusten niet op de waarheid.

Dat verklaarde het bedrijf Akkuyu Nükleer achter de kerncentrale dinsdag.

Er circuleren beelden op internet die ook zijn opgepikt door sommige mediagroepen waarin een betonwerk zonder fundering beschadigd zou zijn geraakt door bouwmachines. “Dit bouwwerk behoort niet tot de kerncentrale en bevindt zich ook niet op onze bouwplaats. Het is bovendien onmogelijk dat dergelijke [zware] machines over soortgelijke funderingloze betonnen ondergronden kunnen rijden [zonder er doorheen te zakken].”

Alle bouwactiviteiten worden onder toezicht uitgevoerd, benadrukte het bedrijf aan iedereen. “Geheel in lijn met Turkse, Russische en internationale kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften. Ook houden onafhankelijke organisaties zoals de Franse ingenieursgroep Assystem toezicht, zo ook de Turkse autoriteiten.”

Akkuyu NGS

Een 63-jarige droom komt uit, reageerde de toenmalige Turkse energieminister bij het startsein van de bouw in 2018. “Dit is ook het grootste project van Turkije ooit. De kerncentrale kost 20 miljard dollar en is de veiligste en modernste ooit.”

Dankzij de centrale zal Turkije voortaan vierentwintig uur per dag zeven dagen per week zelf elektriciteit produceren zonder dat klimaat- en weersomstandigheden daar invloed op hebben.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-01-2021

Jan 12, 2021
Loading posts...