<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 09, 2019

Oekraïne bevestigt ontvangst nieuwe Turkse militaire drones

De nieuwe militaire drones die Turkije aan Oekraïne heeft verkocht, zijn inmiddels afgeleverd.

“De moderne Bayraktar TB2 onbemande vliegtuigen zijn al gearriveerd in Oekraïne”, verklaarde de Oekraïense president Petro Poroshenko.

Eerder in januari maakte Poroshenko bekend dat Oekraïne een overeenkomst heeft ondertekend om de Turkse gewapende drone Bayraktar te kopen voor het Oekraïense leger. “We blijven ons leger versterken met moderne soorten uitrusting en wapens”, zei Poroshenko.

Hij benadrukte dat de aankoop van gewapende UAV’s deel uitmaakt van een partnerschapsprogramma tussen Oekraïne en NAVO-lidstaten.

Poroshenko liet weten dat de volgende stap van het programma de oprichting van een gezamenlijke Oekraïens-Turkse onderneming in de zuidoostelijke stad Zaporizja in Oekraïne is, die componenten zal produceren voor moderne onbemande technologie.

Op basis van de overeenkomst in januari produceerde de Turkse UAV-fabrikant Baykar zes Bayraktar TB2’s om deze binnen een jaar aan Oekraïne te leveren. Samen met de UAV’s worden ook drie grondbedieningsstations en -apparatuur afgeleverd.

De Bayraktar TB2 wordt sinds 2015 gebruikt door de Turkse strijdkrachten en het Turkse veiligheidsbestuur. Turkije zelf heeft een vloot van 75 Bayraktar TB2-drones.

De bewapende UAV is ontwikkeld voor tactische verkennings- en surveillancemissies en kan ook munitie dragen, aanvallen uitvoeren en doelwitten met laser aanmerken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 09-03-2019

Mar 09, 2019
Loading posts...