<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 20, 2020

Oekraïne zeer lovend over Turkije: ‘Ongekend’

De betrekkingen van Oekraïne met Turkije hebben “ongekende hoogten bereikt”, zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky dinsdag.

Zelensky sprak tot het Oekraïense parlement en prees het huidige niveau van samenwerking tussen zijn land en Turkije, ook op het gebied van technologie en de defensie-industrie.

“We zullen gezamenlijk marineschepen, motoren, onbemande luchtvaartuigen (drones) en luchtverdedigingssystemen produceren met Turkije”, liet hij namens zijn land weten.

In februari bracht de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan een bezoek aan Zelensky in de hoofdstad Kiev.

Onder een overeenkomst die tijdens het bezoek werd ondertekend, beloofde Turkije 205 miljoen lira (25,8 miljoen dollar) te verstrekken om Oekraïne te helpen zijn defensiebehoeften te vervullen.

De twee landen kwamen ook overeen om te werken aan het stimuleren van de bilaterale handel, aanvankelijk tot 10 miljard dollar en vervolgens tot 20 miljard dollar, aanzienlijk hoger dan de 5 miljard dollar in 2019.

De leiders riepen ook op tot onderhandelingen over een vrijhandelsovereenkomst die al sinds 2012 loopt en dit jaar verloopt.

Vorig jaar kocht Oekraïne van Turkije ook zes Bayraktar TB2 bewapende drones en drie grondcontrolestations.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-10-2020

Oct 20, 2020
Loading posts...