<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Aug 31, 2017

Offerfeest: Turken delen grootschalig cadeaus uit aan duizenden Syrische en Palestijnse kinderen (exclusieve foto’s)

Nu het Offerfeest voor de deur staat, wordt traditiegewijs een groot aantal mensen, waaronder veel kinderen, blij gemaakt. Turkse hulporganisaties begonnen al vroeg met het uitdelen van cadeaus, die duizenden kinderen dagen voor het Offerfeest hun cadeaus hebben overhandigd.

Naast weeskinderen in eigen land, hebben Turkse hulpstichtingen zoals Diyanet, IHH, Iyilikder, Beşir en Mirasımız ook cadeaus uitgedeeld aan duizenden Syrische en Palestijnse wees- en vluchtelingenkinderen. Dat gebeurde in opvangcentra in eigen land, maar ook in de Syrische stad Aleppo en in Al-Quds (Jeruzalem).

Weeskinderen in de Turkse steden Siirt en Gaziantep kregen de kans om hun eigen cadeaus, kleren en schoolspullen te kiezen in liefdadigheidswinkels, wat resulteerde tot veel vreugde bij de kinderen. De Turken laten dat niet daarbij: IHH meldt cadeaus uit te delen aan 23.000 kinderen in 12 landen.

In Aleppo kregen 3.100 kinderen een geschenk. In Al-Quds 3.000. De Turkse Rode Halve Maan begon in Albanië: daar kregen 3.141 Albanese kinderen een Turks kleinigheidje.

Turkije

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gemeentes, waaronder ook de zuidoostelijke steden Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt en Şırnak, de opdracht gegeven cadeaus voor het Offerfeest uit te delen aan behoeftige families en weeskinderen in eigen land.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GENERAL (TURKEY) – ALEPPO – AL-QUDS | Gepubliceerd: 31-08-2017

Aug 31, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...