<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jul 21, 2021

Offervlees Turken bereikt 25 miljoen (!) hulpbehoeftige mensen in 75 landen

De Turkse staatshulporganisaties Diyanet Foundation (TDV) en de Turkse Rode Halve Maan (Kızılay) hebben dit Offerfeest vlees uitgedeeld aan zo’n 25 miljoen hulpbehoeftigen in 75 landen.

TDV verklaarde deze week dat de helpende hand van Turkije uitgebreid is naar 20 miljoen hulpbehoeften. De afgelopen 27 jaar heeft TDV het offervlees van meer dan 2,8 miljoen offerdieren uitgedeeld en ook dit jaar “de zegeningen van ons land aan miljoenen mensen in nood bezorgd”, verklaarde de tweede voorzitter van de raad van toezicht van TDV Ihsan Açık.

“Gezien de maatregelen tegen het coronavirus geven onze mensen meestal de voorkeur aan het doneren van hun offerdieren in plaats van ze zelf te slachten”, liet Açık weten.

Het vlees is uitgedeeld aan onderdrukte en arme mensen, waaronder in Afrika, waar honger, armoede en interne conflicten intens zijn, en in Centraal-Azië, de Balkan, de Kaukasus en Rohingya-vluchtelingenkampen , Palestina, Jemen, Bangladesh en andere regio’s “van het Verre Oosten tot Latijns-Amerika”, aldus Açık.

De Rode Halve Maan van Turkije, ook bekend als Kızılay, heeft bijna 5 miljoen mensen bereikt, waaronder 2,2 miljoen in Turkije en 2,5 miljoen in het buitenland als onderdeel van haar Eid al-Adha-campagne, vertelde de voorzitter van de liefdadigheidsinstelling in een interview.

“De Rode Halve Maan bereikt al 153 jaar de barmhartige hand van onze welwillende natie naar alle onderdrukte gebieden van de wereld. Hoewel we ons toegangsnetwerk vanwege de pandemie hebben beperkt, organiseren we dit jaar offerslachtingen in 21 landen”, vertelde Kerem Kınık.

Een “aanzienlijk deel” van het vlees is uitgedeeld in vluchtelingenkampen, vooral in Syrië, aan Rohingya-vluchtelingen, Irak, Bosnië en Herzegovina en in Afrika.

Naast TDV en Kızılay zijn ook vele civiele Turkse hulpgroepen altijd actief in veel landen, die gezamenlijk ook honderdduizenden tot miljoenen noodlijdende mensen bereiken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-07-2021

Jul 21, 2021
Loading posts...