<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Apr 20, 2019

‘Omzet Turks toerisme in 2023 naar 100 miljard dollar’

De toerisme-inkomsten van Turkije kunnen in 2023 oplopen tot 100 miljard dollar dankzij digitalisering bij toeristische bedrijven, zegt Ramazan Becer, directeur van het technologie- en toerismebedrijf CRM Group.

“We moeten onze toeristische sector op een correcte manier promoten en de toeristenomzet per bezoeker [nu] verhogen van 670 naar 1.000 dollar”, vertelt Becer in een interview.

Turkije kan toeristen uit hoge inkomensgroepen ontvangen en stappen nemen om klanttevredenheid te garanderen. Digitale transformatie van toeristische bedrijven kunnen volgens Becer betere marketingmogelijkheden en meer klanttevredenheid bieden.

“Dankzij digitale technologieën kunnen toeristische bedrijven meer kwaliteitsservices voor klanten bieden door hun voorkeuren voor eten, entertainment en accommodatie te bestuderen.”

Becer laat weten dat verschillende toeristische bedrijven geen websites hebben of die niet voldoen aan de eisen van de digitale wereld. “Toeristenbureaus moeten accounts op sociale media hebben, communiceren met klanten en de nieuwe technologieën volgen.”

Hij stelt dat klanten voor hun reis elk detail bestuderen via online platforms. Behalve digitale technologieën en reclame zijn callcenters ook van groot belang in de toeristische sector, vindt de Turkse directeur. “De sleutelfactor is een gesynchroniseerde en geoptimaliseerde manier van werken voor een succesvol marketingproces.”

Becer meldt dat de omzet van zijn bedrijf dankzij digitalisering met minstens 25 procent is gestegen.

Turkije verwelkomde vorig jaar ongeveer 39,5 miljoen toeristen en boekte zo’n 29,5 miljard dollar omzet. Het land verwacht dat in 2023 rond 50 miljoen toeristen Turkije zullen bezoeken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 20-04-2019

Apr 20, 2019
Loading posts...